Web Analytics

În plină criză energetică, a fost introdusă o nouă taxă: taxa pe soare

de | 4.12.2022 14:37 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Guvernul are în plan o nouă taxă: taxa pe soare. Este vorba despre o taxă care ar putea fi introdusă prin OUG de către actualul Guvern, o ordonanță care ar fi fost dată cu o zi înainte data de 1 decembrie.

Acestă taxă pe soare face referire la prosumatori, acei oameni care folosesc panourile solare pentru energia regenerabilă și despre care statul român spune că în acest moment ar trebui să aibă un contor diferit față de cel care este deja conectat la energia electrică.

Citește și: Gigi Becali a stabilit preţul pentru FCSB. “Cu tot cu jucători o dau!”

Aceștia motivează că, în funcție de consumul de energie pe care îl au aceste persoane, energie regenerabilă, trebuie să poată plăti o taxă către stat. Până în anul 2024 ar trebui să fie montate astfel de contoare inteligente. Cei care folosesc energia regenerabilă vor fi nevoiți să aibă în locuințe astfel de contoare, dacă folosesc energia din panourile fotovoltaice.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Era de asteptat.Ungaria a interzis acest schimb de energie cu reteaua nationala si asa este corect.Energia produsa solar este o energie de conjunctura care nu este constanta pt. ca depinde de capriciile vremii.Daca cineva opteaza pt. asi investi banii in panoauri solare atunci va trebui sa-si consume propria energie ,iar cand nu o mai produce va trebui sa cumpere din retea.Ca sa cumpere din retea cineva(adica niste producatori seriosi) fac eforturi umane si materiale sa tina aceasta retea alimentata continuu, indiferent de capriciile vremii si sa poata satisface si pe acesti producatori de „buzunar” cu energie de calitate si cantitate.Asa ca schimbul cu reteaua generala (pe care, nu reteaua si producatorii clasici il cere) nu este considerat onest fiind calculat la acelasi pret cu energia produsa clasic.Unul din parametrii energiei produse clasic este „factorul de continuitate) care este foarte important si care se apropie de 98% si nu depinde de stralucirea soarelui.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *