Web Analytics
scris marți, 09.01.2024

În Pitești, costul energiei termice nu se modifică în 2024

Prețul local de facturare a energiei termice furnizate populației din municipiul Pitești, cu exprimarea energiei termice facturate în MWh (megawatt oră), nu influențează creșterea costurilor pentru utilizatori, pentru anul în curs. În 2024, prețurile și tarifele energiei termice se vor exprima în MWh, iar pentru conversia prețurilor energiei termice din lei/Gcal în lei/MWh, A.N.R.E. utilizează relația: Preț (lei/MWh) = Preț (lei/Gcal) / 1,163.

În Pitești, costul energiei termice nu se modifică în 2024

Citește și: Vlad Pascu, șoferul care a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, a cerut să fie plasat în arest la domiciliu


Prin urmare, actualul preț local de facturare a energiei termice către populație, exprimat în noile unități de măsură, va fi de 325,65 lei/MWh (fără TVA), valoarea rezultând din prețul de 378,73 lei/Gcal (fără TVA) – aprobată prin HCL Pitești nr. 643/21.12.2023 – împărțită la factorul de 1,163. Astfel, prin implementarea unității de măsură MWh, suma plătită pentru aceeași cantitate de energie termică furnizată rămâne neschimbată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *