Web Analytics
scris vineri, 29.12.2023

În opinia fostelor glorii alb-violete, oamenii din conducere şi jucătorii aduşi, principalii vinovaţi pentru situaţia de la FC Argeş

În sezonul trecut, FC Argeș a jucat în play-off-ul Ligii I. Apoi a retrogradat și acum se zbate în subsolul Ligii secunde. Despre acest aspect am vorbit cu fostele glorii alb-violete, care, la unison, spun că oamenii din conducere și jucătorii aduși sunt principalii vinovați pentru situația actuală de la FC Argeș.

În opinia fostelor glorii alb-violete, oamenii din conducere şi jucătorii aduşi, principalii vinovaţi pentru situaţia de la FC Argeş

„Am zis că o să ne chinuim”

Gheorghe Cristian (foto sus): ”Mai sunt 4 etape și matematic avem șanse să prindem play-off-ul. Dar situația este puțin mai complicată, în sensul că greșeala s-a făcut în vara anului trecut, când eram în Liga I, când s-au adus acei minunați jucători care, am zis noi, sunt extraordinari și, când colo, au fost niște jucători care nu au ajutat echipa cu absolut nimic, ci din contră. Nu s-a avut răbdare, iar s-a schimbat antrenorul, care a venit cu alți jucători, deja la antrenamente erau vreo 30 și au apărut mai multe conflicte și între ei, și pe cine să bage în echipă, și discuțiile care erau înainte de jocuri, și după jocuri, că se pierdeau meciurile… Iar finalul a fost catastrofal, pentru că săracu’ Vintilă s-a trezit într-un lucru care nu trebuia să se întâmple. Trebuia o mână de fier în echipă, antrenor, conducător, adică jucătorii să știe clar cine este șeful și să știe că antrenorul este antrenor, și atunci se rezolva problema. După ce am retrogradat, deja nu mai era ce era, a dispărut și entuziasmul, au dispărut multe lucruri. Jucătorii nu știu cum au fost aduși, dar eu, de prima dată când am văzut lotul, am zis că o să ne chinuim. Nu mai comentez eu acum cine a adus și cum a adus acești jucători. Am schimbat în patru luni trei antrenori și în acest fel este foarte greu. Dacă nu ai stabilitate la banca tehnică și dacă nu ai conducere care să pună piciorul în prag, adică să se taie în carne vie, s-a ajuns unde s-a ajuns. Mie îmi plac jucătorii români și jucătorii din Pitești și din Argeș, pentru că ei stau aici și trag cu echipa. Așa că vin băieții ăia după plajă și se apucă să joace fotbal, pe ăia nu-i interesează de noi, se urcă în avion și pleacă”.

„Jucătorii parcă nu au plăcere să joace fotbal”

Marin Radu II: ”Atâta timp cât au tot ce le trebuie înseamnă că vina nu este a celor din afara echipei; eu cred că jucătorii sunt singurii vinovați, pentru că au condiții, au tot ce le trebuie. Sunt echipe care se zbat din punct de vedere financiar și au o prestație mai bună decât cea a lui FC Argeș. Oamenii au grijă de jucători, au suporteri, au tot ce le trebuie și văd că rezultatele se lasă așteptate. Părerea mea este că vina trebuie căutată acolo, la echipă. Jucătorii parcă nu au plăcere să joace fotbal, nu știu ce se întâmplă cu ei. Piteștiul merită mult mai mult, oamenii acestui oraș, suporterii, merită mult mai mult, având în vedere câte sacrificii se fac din punct de vedere financiar, iar pe teren este cu totul și cu totul altceva. Au condiții cu care pot să defileze în Liga secundă, nu mai spun că pretențiile sunt pentru Liga I”.

„Au fost aduși jucători fără valoare, managementul a fost defectuos”

Viorel Moiceanu: „Oameni incompetenți! Conducerea este pe primul plan, apoi înlăturarea unor oameni care au făcut ceva pentru FC Argeș, și mă refer la Andrei Prepeliță, Jean Vlădoiu, la oameni care au muncit, inclusiv la mine, care am fost scouter și am fost marginalizat și, bineînțeles, înlăturat. După ce ne-au dat pe noi afară, venirea lui Croitoru nu a fost de bun agur, au fost aduși jucători fără valoare, iar managementul a fost defectuos total”.

„Când a trebuit să scapi de jucători, ai scăpat tot cu bani, adică te-a retrogradat și te-a mai și costat”

Mihai Zamfir: „Au fost multe nereguli, începând de la selecție, de la banca tehnică, prea multe schimbări, prea mulți fotbaliști luați. Nu ai cum să creezi omogenitate la echipă când sunt schimbați prea mulți jucători și antrenori într-o perioadă foarte scurtă. S-au făcut greșeli la toate nivelurile. Într-o situație financiară stabilă, să-ți creezi atâtea probleme din interior se întâmplă mai rar. Au fost probleme de management, de tot… Când a trebuit să scapi de jucători, ai scăpat tot cu bani, adică te-a retrogradat și te-a mai și costat. Deci, nu a fost nimic făcut cu cap. Păcat! De mult eu am spus că vom ajunge aici, pentru că s-a distrus Centrul de copii și juniori. Nu a mai venit nimic din spate și a trebuit să aducem jucători, nu de valoare, și uitați-vă unde am ajuns”.

„Imediat după retrogradare s-au grăbit să formeze un lot, de parcă intrasem într-o criză de jucători”

Andrei Speriatu: „Nu este bine. Este o situație mai puțin plăcută. Dar a fost o situație și mai rea la FC Argeș și a reușit să renască. Sper, sper ca toți cei care au putere de decizie să găsească cele mai bune soluții pentru a ne redresa. S-a greșit poate la formarea lotului… Imediat după retrogradare, s-au grăbit să formeze un lot, de parcă intrasem într-o criză de jucători. Este adevărat că orice antrenor își dorește un lot complet la început de drum, dar trebuia mai multă răbdare, ca și Croitoru, să măsoare de trei ori și să taie odată. Mi-aș dori ca antrenorii care vin să se uite puțin și la Centrul de copii și juniori…”.

„S-a greșit la transferuri, la conducere. Păi, ce, trebuia să vină dl Stanciu de la Honolulu să facă treabă la FC Argeș?”

Gheorghe Chivescu: „Lipsă jucători, lipsă conducere. Nu și-au văzut toți de treaba lor. Au adus jucători care nu au valoare, era preferabil să bage copilașii noștri să joace, să-i promoveze. Dorim să ajungem iarăși unde am fost, dar este greu. S-a greșit la transferuri, la conducere, păi, ce trebuia să vină dl Stanciu de la Honolulu să facă treabă la FC Argeș?”.

„În conducerea clubului nu au fost aleși oamenii legați de acest club”

Vasile Stan: „Greșeala a fost că a existat acea infuzie de jucători străini, care, într-adevăr, nu și-au făcut așa cum trebuie datoria față de ceea ce primeau. În conducerea clubului nu au fost aleși oamenii care erau legați de acest club. Conducerea administrativă nu este formată din persoane competente”.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bun articol, iar parerile sunt pertinente !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *