Web Analytics
scris marți, 07.03.2023

In memoriam-Florin Halagian, marcatorul primului gol al FC Argeș în prima divizie

Astăzi, Florin Halagian, antrenorul care a adus ambele titluri ale Argeșului, ar fi împlinit 84 de ani. Tot de numele lui se leagă un alt moment important din istoria echipei din Trivale. El a marcat primul gol al Argeșului în prima divizie. Se întâmpla pe 20 august 1961, în meciul dintre Dinamo Pitești și Dinamo București, terminat cu înfrângerea piteștenilor la limită, 4-3.

In memoriam-Florin Halagian, marcatorul primului gol al FC Argeș în prima divizie

Pe banca Argeșului a venit la doar 32 de ani, în 1972, din postura de antrenor la echipa de tineret-rezerve. Cei care au insistat pentru aducerea sa a fost președintele Argeșului de atunci, Puiu Rapaport, dar și foștii săi colegi din perioada Dinamo Pitești, Ion Barbu și Nicolae Dobrin. Ce a urmat e istorie.

Citește și Valea Iașului: Cartelă tahograf utilizată nelegal

Halagian a preluat o echipă fără mari perspective la începutul sezonului 1971-1972 și a transformat-o în campioana României, devenind al doilea cel mai tânăr antrenor câștigător de titlu, după Gheorghe Popescu cu CCA. În carieră a stat pe bancă la 898 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, stabilind un record greu de egalat.

A plecat dintre noi pe 12 august 2019. Odihnească-se în pace!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *