Web Analytics
scris vineri, 31.03.2023

În martie, 71 de persoane au cerșit în Pitești

Polițiștii Locali din Pitești continuă acțiunile pentru combaterea cerșetoriei și au desfășurat o nouă campanie de identificare a persoanelor care, deși sunt apte de muncă, apelează la mila publicului.

În martie, 71 de persoane au cerșit în Pitești

Astfel, „în luna martie, polițiști locali din cadrul Biroului Ordine Publică Pitești au depistat și sancționat 71 de persoane care practicau cerșetoria în oraș, amenda fiind cuprinsă între 100 și 500 de lei”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Polițiștii atrag atenția asupra cerșetorilor adunați în jurul lăcașurilor de cult, mai ales în perioada sărbătorilor, deși cele mai multe persoane care câștigă sume importante din această practică nu au o situație materială precară în realitate.

Citește și Argeș. Dosar penal pentru un bărbat care avea dovadă falsă de permis

„Poliția Locală Pitești sfătuiește cetățenii de bună credință să găsească alte modalități de a sprijini persoanele aflate în nevoie, în colaborare cu preoții și asociațiile care desfășoară acțiuni caritabile în toată această perioadă, îndreptate spre acele familii care au reală nevoie de ajutor.
De asemenea, autoritățile fac apel către toți locuitorii municipiului să nu dea curs solicitărilor persoanelor care apelează la mila publicului, prin cerșetorie în stradă sau pe lângă biserici, și să sesizeze oamenii legii în cazul în care sunt martorii unor astfel de practici”,
se mai arată în comunicat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *