Web Analytics

În comuna Rociu a fost organizată o tabără de emisie-recepţie

de | 10.05.2017 16:21 | Politica si Administratie

4 SerbanestiPe 6 mai, în localitatea Serbănești, județul Argeș, s-a desfășurat o tabără de emisie-recepție la care au participat pasionați amatori și profesioniști de comunicații radio, elevi de la școala generală din localitate, studenți și cadre didactice din Universitatea Pitești și reprezentanți ai autorităților locale.

Evenimentul desfășurat la inițiativa și cu organizarea Radioclubului CSU Pitești – YO7KXJ, a fost onorat de prezența vicepreședintelui CA al FRR, Constantin Neacșu – YO3IRC și a primarului comunei Rociu, Aurel Bălășoiu. Scopul principal al taberei din 6 mai a fost popularizarea în rândul elevilor și studenților participanți a comunicațiilor radio și a activității de radioamatorism. Organizatorii au instalat mai multe ateliere funcționale, cu antene și stații radio în fabricație la cele mai importante companii de profil din lume. La fiecare stand au fost făcute prezentări și demonstrații, susținute de radioamatori membri YO7KXJ. Elevii și studenții au descoperit cu surprindere nu numai posibilitățile tehnice și operaționale ale tehnicii expuse dar și latura competițională, adică radioamatorismul ca sport. În special elevii au fost surprinși că pe lângă campionatele de atletism sau fotbal, tenis, volei, există campionate naționale, europene sau mondiale de telegrafie, fonie, teleimprimare, modulație de fază și multe alte categorii. În plus, radioamatorii sportivi sunt organizați în cluburi și federații ca în toate celelalte sporturi. Activitatea a durat mai mult decât s-a estimat inițial, iar concluziile exprimate au subliniat că astfel de acțiuni trebuie continuate și dezvoltate. Este posibil ca evenimentul prezentat să contribuie la decizia unor elevi pentru a dezvolta o carieră în domeniu, optând pentru studii universitare de profil.
De asemenea, este posibil ca unii participanți să fie tentați să intre oficial în marea familie a radioamatorilor YO. Veteranii profesioniști și amatori din domeniu au demonstrat că mai au multe de făcut și de spus, drept pentru care au schimbat date de contact și au promis o participare activă în continuare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii