Web Analytics

În ciuda stabilităţii economice din judeţ, argeşenii preferă să emigreze în număr mare

de | 30.08.2018 14:00 | Economie

Judeţele Timiş, Cluj, Argeş, Braşov şi chiar municipiul Bucureşti se află printre zonele din care au emigrat cei mai mulţi români în 2016, arată datele Institutului Naţional de Statistică. În mod suprinzător, românii continuă să plece din judeţele bogate din punctul de vedere al investiţiilor, unde şomajul este foarte scăzut.
„Situaţia este foarte interesantă şi cred că este posibil să existe o preponderenţă a forţei de muncă înalt calificate care emigrează din aceste judeţe. Acest lucru este confirmat şi de faptul că există o creştere foarte mare a ponderii emigranţilor români care aleg Marea Britanie ca destinaţie. În mod tradiţional, Marea Britanie a atras emigranţi români care lucrează cu precădere în zona IT, în sectorul medical, dar şi în industriile creative, au plecat inclusiv arhitecţi, designeri sau oameni care lucrează în industria entertainmentului”, a explicat acest fenomen prof. univ. dr. Monica Roman de la Departamentul de Statistică şi Econometrie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.
Datele INS privind distribuţia emigranţilor pe judeţe din 2016 arată că în 13 judeţe, inclusiv Argeș, şi în municipiul Bucureşti au fost înregistrate cele mai mari ponderi ale emigranţilor, fiecare dintre acestea având câte peste 2,5% din totalul celor peste 207.000 de emigranţi din acel an, adică au pierdut fiecare peste 5.200 de locuitori.
F. Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii