Zeci de oameni au venit la Muzeul Golești, în noaptea de sâmbătă, 12 august, pentru a privi ploaia de meteori, adică perseidele sau, în limbaj popular, ploaia de stele căzătoare! Prima tabără de observație astronomică din Argeș a stârnit interesul celor mici, prezenți în număr foarte mare.



Echipamentele de observație, adică binocluri și telescoape, au fost puse la dispoziție de Școala „Matei Basarab”, acolo unde e primul observator astronomic școlar din România (detalii, AICI), cu ajutorul profesorului și voluntarului Remus Cârstea, cadru la Universitatea din Pitești. „Astronomia înseamnă, în primul rând, răbdare”, a subliniat profesorul.




Directoarea Școlii nr. 19, Elena Odă: „Vă propun ca, pentru fiecare stea pe care o vedem, să ne punem o dorință, o dorință legată de propria viață, de viața de școlar, de viața de adult!”
„Sper să nu uitați niciodată noaptea asta și să vă întoarceți ziua, să vedeți Goleștiul ziua!”, a adăugat Iustin Dejanu, directorul muzeului. De precizat că, la Golești, s-a deschis de curând expoziția „Constelații tradiționale”, prin colaborare cu Observatorul astronomic de la Baia Mare.

Până s-au mai risipit norii, s-au vizionat documentare în foișorul din parcul muzeului și s-a cântat la microfon. Cei mai mulți și-au adus pături, s-au așezat pe iarbă și au socializat. Forfota a fost în jurul aparatelor de observație, iar la întrebările micilor curioși a răspuns neobositul profesor Remus Cârstea.



0 Comentarii