Web Analytics
scris miercuri, 16.10.2024

În aşteptarea ordinului de începere a stadionului „Nicolae Dobrin”, Lucreţiu Tudor a depus la CNI studiul pentru noua arenă de atletism de la Piteşti

Ordinul de începere a proiectului privind construirea viitorului stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești n-a fost încă emis de către Compania Națională de Investiții (CNI), deși au trecut două săptămâni de când, la sediul Guvernului, în prezența premierului Marcel Ciolacu, a fost semnat contractul de proiectare și execuție a obiectivului de investiții.

În aşteptarea ordinului de începere a stadionului „Nicolae Dobrin”, Lucreţiu Tudor a depus la CNI studiul pentru noua arenă de atletism de la Piteşti

Lucrețiu Tudor, city-managerul Piteștiului, s-a deplasat, însă, săptămâna trecută, la București, la sediul CNI, acolo unde, printre altele, a avut discuții și cu reprezentantul firmei Construcții Erbașu, care va realiza stadionul.

„Până la sfârșitul acestei luni, constructorul va veni la Pitești”

„Am fost la sediul CNI și am depus documentația, de fapt, studiul de fezabilitate pentru celălalt stadion pe care trebuie să-l facem, cel de atletism. L-am depus în vederea finanțării. Acum trebuie să fie parcurse niște etape, știți, cum a fost și în cazul celuilalt stadion.
Ei bine, acolo, la sediul CNI, m-am întâlnit și cu reprezentantul constructorului stadionului de fotbal, cel de la Erbașu, care mi-a spus că așteaptă, în perioada următoare, cât de repede, să primească de la CNI ordinul de începere în cazul acestui obiectiv. Așa e procedura: beneficiarul – Compania Națională de Investiții – dă ordinul de începere a proiectării, iar constructorul, în perioada următoare, își va face organizarea de șantier la Pitești; se va deplasa aici”
– ne-a spus Lucrețiu Tudor.

L-am întrebat pe city-manager când preconizează că va începe această operațiune. „Eu zic că până la sfârșitul acestei luni. Ca să nu fim prea optimiști, să fim realiști” – ne-a răspuns Lucrețiu Tudor.
Așadar, n-ar mai fi mult până la debutul propriu-zis al acestei investiții mult așteptate la Pitești. Vă reamintim ce spunea recent și primarul Cristian Gentea: „Nouă ne-a transmis dl Erbașu că îi trebuie maximum două luni pentru partea de proiectare. Contractul e de 7 luni proiectarea, cu 26 de luni execuția. Proiectul e gata, v-am spus, dar specialiștii au constatat că sunt spații în interior ce pot fi folosite mai bine”.

Citește și România s-a calificat la Campionatul European Under-21 din 2025

Citește și Ia-ți bilet la derby-ul vulturilor cu CSM Oradea!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...