Web Analytics
scris joi, 23.02.2023

În Argeș sunt 267 medici de familie la suta de mii de locuitori, dar 120 dintre ei au împlinit 65 de ani

Ionut Gheorghe, președinte al Comisiei de Sănătate din PNL și director al CAS Argeș, a vorbit joi, 23 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, despre preocupările liberale privind rezolvarea unor probleme acute ale sistemului de sănătate.

În Argeș sunt 267 medici de familie la suta de mii de locuitori, dar 120 dintre ei au împlinit 65 de ani

Iar una dintre aceste probleme este acoperirea mediului rural cu medici de familie. „Am identificat o soluție prin care medicul de familie să fie statuat de utilitate publică. În acest fel, la nivel administrativ, primăriile sau consiliile județene pot pune la dispoziție, gratuit, spații pentru desfășurarea activității acestor medici. În Argeș există 20-30 de primării ce au deja spații care ar putea fi puse la dispoziție în acest sens”, a declarat Ionuț Gheorghe.

Citește și: Doar 23 de localităţi din Argeş au declarat că au clădiri cu risc seismic. Câmpulungul a tăcut!

Președintele Comisiei de Sănătate din PNL a adăugat însă că „trebuie să găsim și medicii necesari”. În județul Argeș sunt 267 medici de familie la suta de mii de locuitori (locul I în Muntenia în această privință), dar peste 120 dintre aceștia au împlinit vârsta de 65 de ani.

Resursa umană, cea mai delicată problemă

Motiv, deci, de îngrijorare. „Partea de resursă umană devine cea mai delicată problemă” – a spus Ionuț Gheorghe, care a vorbit, în acest context, despre propuneri ale PNL cum ar fi, de exemplu, acordarea de stimulente pe criterii de performanță (un venit consistent per pacient tratat). Sau altul ce prevede ca persoanele ce obțin și alte venituri în afara celor de salariat și pentru care plătesc CAS, deci pentru celelalte venituri să „meargă pe asigurări complementare, pe asigurări private de sănătate, și să beneficieze de servicii medicale”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...