Web Analytics

Împreună pentru Darius Cristian Godeanu

de | 1.12.2017 09:06 | Actualitate

copil aj24257790 1585845974830195 2103124659 nSolidaritate, provocare la fapte bune, viață! Povestea lui Darius a început pe 29 ianuarie, ziua în care a fost diagnosticat cu osteosarcom osteogenic conventional cu invazie în părțile moi. De aproape un an, își face temele în salonul care i-a devenit casă și școală.

Darius a acceptat cu stoicism încercarea nefericită, renunțând rațional la plăcerile copilăriei. Trebuie sa-l cunoașteți! Este inteligent, frumos, carismatic și foarte matur.

După confirmarea diagnosticului, a fost urmat protocolul medical la Spitalul Marie Curie, fiind preluat de minunatul medic ortoped, Vlad Coste.

S-au făcut primele 6 cure de citostatice, operația fiind un succes. A fost extirpată tumora și segmentul osos înlăturat, de 21 cm din femur, a fost înlocuit cu o proteză personalizată care i-a îmbrăcat printr-o carcasa și rotula. Proteza a fost comandată la indicațiile medicului, la o clinică de specialitate din Germania.

25.000 euro s-au strâns cu ajutorul vostru, dragi prieteni. Directorul Școlii Gimnaziale nr. 13 Mircea cel Bătrân, Dragoș Dinculescu, în cadrul căreia Darius este elev, a avut un rol demn de urmat de către noi toți, pentru strângerea fondurilor. A fost organizat și un eveniment sportiv de excepție pe care l-aș intitula “Oameni pentru Darius”.

Pentru acel scop caritabil, fotbaliști din generația de aur, dar și foste glorii ale fotbalului piteștean au răspuns invitației preparatorului fizic al SCM – Dan Didiță. Partenerii evenimentului au fost Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân Pitești și Asociația Clubul Sportiv Sfinții Împărați Constantin și Elena. Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat Nicolae Dică, Jean Vlădoiu, Ionuț Badea, Dănuț Coman, Iulian Crivac, Mircea Stan, Vasile Popa, Eugen Anghel, Adrian Neaga, Ciprian Tănasă, Adrian Dulcea, Constantin Schumacher, Marius Priseceanu, Alin Chița și Iulian Tameș.

Din formația internaționalilor români, au făcut parte Ioan Ovidiu Sabău, Miodrag Belodedici, Eric de Oliveira, Ousmane N Doye, Adrian Iencsi, Petre Marin, Sorin Ghionea, Vasile Maftei, Cornel Cernea, Ciprian Petre, Bogdan Apostu, Sergiu Hanca și Marius Briceag.

Dupa intervenție, s-a urmat protocolul. Astăzi, Darius este stabil. Bine. Nu a uitat să zâmbească și să-și facă, riguros, temele, cu noua doamnă învățătoare care-l vizitează zilnic în spital. Este în continuare sub tratament citostatic, terminând cura 10 din cele 12, după operație, un total de 18 cure.

Darius are nevoie în continuare de noi. După o discuție cu medicul ortoped care-l urmărește, este vorba de încă 15.000 euro. Copilul este în creștere și este necesară prelungirea protezei.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole