Web Analytics

Împreună cu doi colegi, câmpulungeanul Ştefan Polexe a creat o aplicaţie online pentru pentru CV-uri care cucereşte Europa

de | 24.03.2016 12:12 | Actualitate

# Exclusiv. Fiul vicepreşedintelui CJ Argeş, o minte strălucită #  ”Ambiția noastră este ca modelele de CV create de Novorésumé să devină un “standard” ”, spune Ștefan Polexe într-un interviu acordat în exclusivitate Jurnalului de Argeș #  În doar o lună de la lansare, aplicația a câștigat mii de fani în toată Europa

Am avut ocazia și șansa în ultimii ani de a sta de vorbă cu mulți argeșeni cu minți strălucite care se bucură de multe aprecieri în Europa sau în America. Un astfel de tânăr este câmpulungeanul Ștefan Polexe, student în Danemarca și care a creat împreună cu doi colegi bihoreni – Andrei Kurtuy și Cristian Letai – o aplicație online revoluționară pentru realizarea de CV-uri. Aplicația are deja peste 2.500 de fani din toată lumea pe Facebook, iar peste 600 de persoane din toată Europa și-au făcut deja conturi. Cei trei, care studiază la cea mai mare universitate de afaceri din Danemarca, la Copenhaga, au dezvoltat o platformă online prin care ajută utilizatorul să-şi întocmească un CV printr-o interfaţă dinamică, menită să adapteze clasicul CV la o nouă formă evocativă a secolului 21. Aplicantul poate crea un CV folosind unul dintre modelele prezentate pe website-ul www.novoresume.com. Ştefan urmează să termine în vara acestui an cursurile în Software Development la Copenhagen Business Academy. Totodată, el a absolvit și cursurile de Computer Science în cadrul aceleiași academii. Cei trei s-au cunoscut întâmplator la o petrecere studențească din campusul universității. Am stat de vorbă zilele trecute cu Ștefan Polexe și am avut plăcerea de a descoperi un tânăr extrem de inteligent și cu idei ce cu siguranță vor revoluționa lumea în care trăim. Mai trebuie spus că Ștefan este fiul vicepreședintelui CJ Argeș – Constantin Polexe.

# Cum ai ajuns în Copenhaga de la Câmpulung?
– Pe când eram elev la liceu am făcut parte dintr-un schimb de experiență în Danemarca, a fost o experiență minunată și educativă să locuiesc timp de două săptămâni alături de 24 de adolescenți din întreaga lume. Când a venit momentul să mă decid unde să fac facultatea în clasa a 12-a, am știut pur și simplu că trebuie să merg în Copenhaga pentru a îmi începe educația superioară, mai ales știind că profesorii danezi sunt foarte deschiși la concepte noi, o atitudine de care aveam nevoie în viitoarea carieră de programator.
# Cum a pornit ideea Novorésumé și cât a durat realizarea websiteului, de la concepție până la produsul finit? Concret, care au fost primele reacții la startupul vostru după Microsoft Innovation Cup?
– Totul a inceput cu ocazia unui concurs organizat de școala noastră, Copenhagen Business Academy, în colaborare cu Dare2Mansion și Microsoft. Ideea concursului era să dezvoltăm un mobile app. Datorită faptului că unul dintre cofondatori, Cristian Letai, a fost angajat la una dintre cele mai mari firme din Danemarca, Saxobank, datorită CV-ului ieșit din comun, ne-am hotărât să dezvoltăm o aplicație care îi va permite utilizatorului să își creeze un CV original. Juriul concursului era alcătuit de membri din cele 3 organizații. Feedbackul a fost unul pozitiv, însa ei ne-au sfătuit să încercăm mai degrabă dezvoltarea unei aplicații Web și nu una Mobile… Totul se întâmpla în martie 2014, dar din cauza lipsei de timp ne-am apucat serios de novoresume.com doar în vara anului 2015. Până atunci totul era la stadiul de idee, dar observând ca foarte multe cunoștințe ne întrebau când o să lansăm aplicația, sau dacă putem să îi ajutăm să își creeze un CV in Photoshop/Illustrator, am realizat că există o cerere pe piață pentru ideea noastră.

„Avem peste 600 de utilizatori, cei mai mulți fiind din Danemarca, România și Anglia”

# Câți utilizatori s-au înregistrat de când ați lansat varianta beta a aplicației? Din ce țări sunt utilizatorii?
– Din 22 februarie până în momentul de față avem peste 600 de utilizatori, cei mai mulți fiind din Danemarca, România și Anglia.
# V-a adus până acum beneficii financiare aplicația Novoresume? Sunt companii interesate să vă cumpere aplicația?
– Deocamdată suntem focusați să oferim cele mai bune servicii gratuite, și din toamnă să oferim servici premium (contra cost). Scopul nostru principal este sa ajutam persoane care nu au competențele necesare pentru a-și crea un CV profesional. Deși vrem sa scoatem un profit din această aplicație, dar prin aducerea de investitori sau vânzarea aplicației scopul s-ar schimba din a ajuta oamenii în a face un profit cât mai mare. Suntem conștienți că am ales o cale grea și de aceea încercăm să reducem costurile cât mai mult posibil si sa ne folosim de social media pentru a ne promova la costuri extrem de reduse prin creare de materiale care să ajungă virale, de exemplu CV-ul lui Darth Vader sau Deadpool.

„Ne dorim să ne întoarcem la un moment dat în Romania și să stabilim acolo sediul principal pentru a ajuta dezvoltarea Romaniei cu cât putem”

# Te-ar tenta după terminarea studiilor să rămâi în Danemarca sau să pleci în America să îți dezvolți proiectele alături de colegii tăi?
– Viziunea noastra este să avem un sediu cu activitate principală pe design în Copenhaga, dar sediul principal în Cluj Napoca. Copenhaga este capitala europeană a Start-up-urilor, iar designul scandinav este apreciat în toată lumea. Cluj Napoca este orașul cu cel mai mare potențial din Europa de Est în ceea ce privește sectorul IT și al start-up-urilor, iar forța de muncă din acest sector este la îndemână și foarte pregătită, ne dorim să ne întoarcem la un moment dat în România și să stabilim acolo sediul principal pentru a ajuta dezvoltarea României cu cât putem.
# V-ați propus ca Novoresume să devină o aplicație cu impact global?
– Ambiția noastră este ca modelele de CV create de Novorésumé să devină un „standard”, zic asta în ghilimele pentru că vrem să aducem platforma la un nivel în care vor fi disponibile zeci de modele de CV-uri. Chiar dacă mai multe persoane vor folosi același model, fiecare va arăta diferit datorită opțiunilor de personalizare oferită de noi (de exemplu schimbarea temei de culori sau a fontului). Dorim în același timp să ajutăm și angajatorii, deoarece modelele oferite de către noi sunt mult mai intuitive și ușor de citit, astfel le va salva timp atunci când aceștia sunt nevoiți să citească zeci de CV-uri.
# Cărei personalități ai dori să-i faci CV-ul pe Novoresume?
– Pentru mine un model de urmat este Elon Musk, un antreprenor de succes care și-a urmărit visul de a trăi într-o lume alimentată cu energie solară, înconjurat de mașini electrice și cu idealul de a zbura în spațiu. A trecut prin foarte multe încercări, unele foarte grele, dar în urma lor au rezultat unele dintre cele mai cunoscute și admirate companii din prezent: Tesla, SpaceX și Solar City. Mi-ar face o deosebită plăcere să îi scriu povestea într-un CV care să inspire lumea cât de important este să îți urmezi visul până la capăt.
Denis Grigorescu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii