Web Analytics
scris marți, 11.06.2024

Implanturi mamare, cadou pentru majorat, în Italia 

Emanuele Bartoletti, președintele Societății de Medicină Estetică din Italia atrage atenția la o nouă modă care prinde din ce în ce mai mulți adepți în Italia: principalul cadou pe care fetele îl primesc de la părinți, la majorat, este o operație estetică de mărire a sânilor. „Fetele sunt adesea însoțite de mamele lor. Ele sunt cele care insistă în principal. Dar la această vârstă este prea devreme pentru o intervenție chirurgicală, scrie La Repubblica.

Implanturi mamare, cadou pentru majorat, în Italia 

Citește și: Aproape 2500 de solicitări de votare cu urna mobilă în Argeș

La 18 ani nu ar avea nevoie de nimic pentru a fi frumoase. Dar de multe ori își fac operație la sân ca un cadou de ziua lor. Nu vin cu iubiții lor, ci cu mamele lor. Iar ea este de obicei cea care insistă cel mai mult, în fața încercărilor mele de a le descuraja”, spune Emanuele Bartoletti.

Emanuele Bartoletti, președintele Societății italiene de medicină estetică (Sime) și directorul ambulatoriului de medicină estetică de la spitalul Fatebenefratelli-Gemelli Isola din Roma, ar putea fi mulțumit de direcția pe care o ia afacerea sa, însă ”operațiile de remodelare a sânilor pentru fetele de 18 ani au devenit o modă dictată de social media. Iar medicina nu trebuie să devină o modă dictată de socializare. Nu este posibil să se facă o intervenție chirurgicală pentru a posta selfie-ul înainte și după”, explică el.

Potrivit datelor Registrului Național de Implanturi Mamare, 1% dintre femei aleg intervenția chirurgicală înainte de vârsta de 20 de ani. Dar numărul lor este în creștere. Iar Ministerul Sănătății a simțit nevoia să intervină pentru a reitera regulile în vigoare din 2012.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...