Web Analytics

Ilona Ghioroaie, salt de peste 60 de locuri WTA

de | 12.03.2018 10:27 | Sport

ilona saqltDupă 3 luni de pauză forțată în urma unei accidentări Ilona Ghioroaie, legitimată la CS Universitar Pitești a început în forță sezonul competițional 2018 cu două finale jucate la turneele desfășurate în Antalya, Turcia.

La primul turneu din acest an la care a participat, fără meciuri oficiale din noiembrie 2017 și fără a se număra printre cele 8 favorite, ea a acces în finală, unde s-a recunoscut învinsă de Oana Simion dupa un meci dramatic încheiat cu scorul de 6-2 2-6 5-7.

Săptămâna următoare sportiva argeșeancă a cucerit și primul turneu după 5 victorii impresionante. În finală după un adevărat thriller piteșteanca a învins-o pentru a treia oară în carieră pe rusoaica Amina Anshba la capătul unui meci maraton de aproape 3 ore cu scorul de 7-6 3-6 6-4.

Cele două finale și punctele acumulate în urma obținerii trofeelor pentru locul 1 și respectiv 2 i-au adus un salt de peste 60 de locuri în clasamentul profesionist al jucătoarelor de tenis ajungând astfel pe locul 460 WTA.

Componenta lotului național de tineret, Ilona Ghioroaie este manageriată de profesorul Gabriel Săndulescu care a adunat în jurul ei o echipă de profesioniști: de partea tehnică răspund Laurențiu Gavrilă și Eduard Anghelache, de pregătirea fizică Gheorghe Bogdan și Cezar Honceriu, alături de alți specialiști, psiholog, echipă medicală, maseur, nutriționist.

Susținută financiar de familie, de sponsori și parteneri generoși și finanțată pentru calendarul internațional de competiții de CJ Argeș și Clubul Sportiv Universitar, sportiva are ca obiectiv pentru 2018 accederea în TOP 300-350 WTA.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii