Web Analytics
scris marți, 02.04.2024

IGSU cere populației să rămână în case, cu ferestrele închise, să evite trecerile pe lângă copaci ce pot cădea din cauza vântului

IGSU cere populației să rămână în case, cu ferestrele închise, să evite trecerile pe lângă copaci și panouri publicitare, schele sau construcții ce pot fi dislocate de vântul puternic. 60 de copaci au fost doborâți (din care jumătate în București) și 16 autoturisme avariate (12 în Capitală). Traficul feroviar a fost întrerupt temporar între Ploiești și Buzău, din cauza ruperii liniilor de contact. Până la ora 13, nu au fost înregistrate victime. Vântul va continua să sufle cu putere pe tot parcursul zilei.

IGSU cere populației să rămână în case, cu ferestrele închise, să evite trecerile pe lângă copaci ce pot cădea din cauza vântului

Citește și: Scandal la spitalul Sfântul Pantelimon: Aparatură stricată, asistenți angajați fără concurs
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că în contextul avertizării Cod Portocaliu și Cod Galben de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susținute ale vântului, în intervalul 02.04.2024, ora 08.00 – 02.04.2024, ora 13.00, s-au înregistrat efecte în 17 localități din 13 județe: Alba, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Suceava și Vâlcea, dar și în municipiul București. În aceste zone pompierii au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, patru stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate trei case, o anexă și 16 autoturisme.

În București sunt intervenții în desfășurare pentru 31 copaci prăbușiți, elemente de construcție dislocate de la șase blocuri de locuințe un panou publicitar distrus două corturi electorale luate de vânt și 12 autoturisme avariate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *