Web Analytics
scris miercuri, 13.12.2023

„Ignatul la Golești” – sărbătoare tradițională cu scop caritabil

Peste 1560 kilograme de carne de porc au fost donate centrelor aflate în structura DGASPC Argeș. ”Ignatul la Golești” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

„Ignatul la Golești” – sărbătoare tradițională cu scop caritabil

”Mulțumesc Asociației Comunelor din România, filiala Argeș și primarilor prezenți la acest eveniment devenit deja o tradiție. Se știe că principalul scop al evenimentului este unul caritabil. Astfel, și copiii și bătrânii din centrele DGASPC vor simți bucuria sărbătorilor. Crăciunul, Nașterea Domnului înseamnă bucurie și lumină. Acum trebuie să fim cu toţii mai darnici, precum Magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire şi să oferim daruri, copiilor, bătrânilor, dar și celor mai puțini norocoși decât noi. În plus, păstrăm astfel și tradiția românească de Ignat” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Citește și Pitești: Marcaj hașurat pentru interzicerea staționării în intersecție, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Alături de președintele Ion Mînzînă au fost vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, și consilieri județeni. Primarii și viceprimarii localităților Aninoasa, Lerești, Bălilești, Buzoești, Ungheni, Recea, Popești, Râca, Bradu, Davidești, Mioveni, Cetățeni, Bogați, Budeasa, Rătești, Coșești, Stâlpeni, Micești, Boteni, Albota, Cuca, Priboieni, Leordeni, Călinești, Bascov, Berevoești s-au întrecut în respectarea tradiției de a tăia porcul și a prepara toate cele necesare, de Ignat.

Produsele tradiționale au fost preparate și de Muzeul Golești. Atmosfera a fost întreținută de orchestra Doina Argeșului, condusă de dirijorul Cătălin Iancu și de profesori ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...