Web Analytics
scris sâmbătă, 08.06.2024

Iga Swiatek, campioană a patra oară la Roland Garros

Iga Swiatek a câștigat marea finală de la Roland Garros 2024! Poloneza a trecut în doar o oră și 9 minute de surpriza Jasmine Paolini, scor 6-2, 6-1, neavând emoții în ultimul act de la Paris. Paolini a condus cu 2-1 în primul set, iar de acolo Iga a câștigat pe bandă rulantă, game după game. Pentru nr. 1 mondial, acesta este al treilea titlu consecutiv la Paris și al patrulea din carieră.

Iga Swiatek, campioană a patra oară la Roland Garros

Iga Swiatek și Jasmine Paolini au jucat sâmbătă după-amiaza cu trofeul pe masă în finala Roland Garros 2024, poloneza prezentă pentru a patra oară în această fază a Slam-ului de la Paris, italianca în prima finală a carierei la 28 de ani. La 23 de ani și 8 zile, Iga Swiatek a devenit cea mai tânără jucătoare din Era Open care a obținut al patrulea titlu de simplu feminin la Roland Garros.

Citește și: România – Liechtenstein 0-0. Evoluţie ruşinoasă pentru jucătorii lui Edi Iordănescu în ultimul amical înaintea EURO 2024

Iga Swiatek a devenit jucătoarea cu cele mai multe titluri de Grand Slam la un singur turneu major în primele 6 prezențe pe tabloul principal (4), egalându-le pe Seles și Margaret Court la Australian Open și pe Evert la Roland Garros. Pentru a patra oară de când a fost publicat clasamentul WTA, în 1975, numărul 1 mondial a salvat mingi de meci pentru a-și asigura un titlu de Grand Slam la simplu feminin.

Iga Swiatek a devenit jucătoarea cu cele mai puține game-uri pierdute din 16-imile de finală (11) pentru a obține un Grand Slam la simplu feminin în Era Open. De la introducerea formatului WTA-1000 în 2009, Iga Swiatek este doar a doua jucătoare care a câștigat turneele de la Madrid Open, Openul Italiei și Roland Garros într-un an calendaristic, după Serena Williams (2013).

Citește și: România s-a calificat în finala Campionatului European de minifotbal

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...