Web Analytics

Icoana Reginei Maria, într-o licitație jubiliară dedicată Centenarului Încoronării 

de | 7.10.2022 14:01 | Actualitate, Cultură, Home

Casa de Licitații A10 by Artmark marchează Centenarul Încoronării, organizând pe 18 octombrie Licitația Jubiliară de Artă și Istorie – România Regală Centenară , a cărei expoziție se deschide astăzi, scrie Hotnews.
Momentul istoric care a avut loc acum 100 de ani este reconstituit la Palatul Cesianu-Racoviță prin piese de colecție ori obiecte rare care au aparținut Regelui Ferdinand sau Reginei Maria.

Citește și Scriitoarea Annie Ernaux a câştigat Premiul Nobel pentru literatură

Peste 200 de obiecte istorice își fac apariția pentru prima dată într-o licitație publică în România – de la opere de artă, fotografii de epocă ce poartă semnătura olografă a Reginei Maria, documente semnate de capete încoronate, volume cu dedicație, corespondențe importante până la piese care surprind viața cotidiană din perioada regală prin piese de mobilier Neo-Românești, inclusiv din cele realizate în atelierele de la Sinaia pentru care Regina Maria a desenat proiecte, potrivit Hotnews. 

O apariție excepțională în licitație esteicoana „Maica Domnului cu Pruncul” care provine din colecția Reginei Maria. Este cunoscut faptul că Regina Maria a dezvoltat, după Marea Unire, colecția de icoane a Casei Regale, iar piesa din licitația din 18 octombrie a fost oferită cadou, în semn de prețuire, de către Regină, artistei britanice Lilian Mayer cu ocazia vizitei acesteia la Cotroceni în 1930. Piesa de colecție, purtând pe spate o etichetă redactată olograf cu cerneală neagră, în limba engleză: „Luată de pe peretele palatului Cotroceni de majestatea sa Regina Maria a României și oferită domnișoarei Lilian Mayer”, are prețul de pornire de doar 450 de euro. Regina Maria a comandat, de-a lungul timpului, pictoriței Lilian Mayer, mai multe decorațiuni și schițe.

Foto: Artmark

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole