Web Analytics

La Iași, vinul golește dintr-o sorbire fondurile europene alocate cu podgorii noi și modernizarea celor existente

de | 9.01.2019 13:37 | Actualitate

Pasiunea pentru cultura viței-de-vie și răbdarea pentru producerea vinului de calitate sunt răsplătite, după anii grei ce au marcat producția de la noi. Dacă ținem cont de problemele cu care s-au confruntat marii producători de vinuri din România după 1989, se poate spune că programul de finanțare europeană a fost salvatorul acestei industrii. Așa se face că, în fiecare dintre anii 2009-2013 au fost absorbite fonduri europene de 42,1 milioane de euro, suma integrală alocată, motiv pentru care sprijinul financiar anual a crescut la 47,7 milioane de euro în perioada 2014-2018. Toamna aceasta, Guvernul a stabilit că acest nivel va fi menținut și pentru perioada de programare 2019-2023.

Citește tot articolul pe:  Ziarul de Iași

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de Ziarul de Iași,  în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii