Web Analytics
scris miercuri, 19.07.2023

Iana Matei, fondatoarea Reaching Out Romania, despre controalele declanșate de scandalul azilelor: „… atitudinea, lipsa de empatie și suspiciunile neîntemeiate ne-au lăsat un gust amar”

Iana Matei, fondatoarea Reaching Out Romania, despre controalele declanșate de scandalul azilelor: „… atitudinea, lipsa de empatie și suspiciunile neîntemeiate ne-au lăsat un gust amar”

„Saptamana trecuta a fost extrem de incarcata. Din pacate, una dintre beneficiare a avut nevoie de spitalizare, inca asteptand un diagnostic. Am stat impreuna cu ea zi si noapte si ii asiguram toate cele de care are nevoie pentru a trece cu bine peste aceasta incercare. Fetele sunt ingrijorate si alaturi de ea. Un gand bun din partea voastra este bine venit.

De asemenea, din cauza problemelor cu azilele din Romania am fost la randul nostru supusi avertizarilor controalelor autoritatilor – un lucru perfect normal. Cu toate acestea, atitudinea, lipsa de empatie si suspiciunile neintemeiate ne-au lasat un gust amar – cele mai afectate fiind tot beneficiarele noastre care au fost supuse la o perioada stres inutil. In fiecare zi ne intreaba de ce tot vin in controale, cu ce ne ajuta si daca totul e okay.

Citește și De ce tace Patriarhul Daniel în cazul scandalului azilelor de bătrâni

Noi suntem singurul centru privat din Romania acreditat sa lucreze cu copiii victime ale traficului de persoane. Este o responsabilitate imensa si o tratam cu cea mai mare seriozitate. Suntem alaturi de beneficiarilele noastre zi si noapte, iar singurul nostru scop este sa le oferim un viitor mai bun. Tocmai de aceea, cerem ca aceste controale sa se desfasoare tinand cont de situatia fetelor din centrul nostru”, a spus Iana Matei, fondatoarea Reaching Out Romania, in urma controalelor, în forță, ale instituțiilor la centrele sociale.

Conform Wikipedia, „Reaching Out Romania este o organizație caritabilă neguvernamentală din România care ajută fetele cu vârste între 13 și 22 de ani să iasă din industria sexului. ROR salvează aceste fete din mafia moldovenească și română, care în mod normal le-au traficat cu fetele din România și în Europa de Vest”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *