Web Analytics

„I-am dat doar 800 de lei doctorului Buzatu şi n-a fost mulţumit”

de | 21.12.2017 10:58 | Dezvăluiri

11 manuela voicu# Mămica măcelărită la Ginecologia Spitalului Judeţean acuză # În replică, medicul spune că „pot să spun cu mâna pe inimă că n-am primit niciun leu de la ea și am încheiat discuția vizavi de bani”

Amănunte tot mai urâte ies la iveală în cazul tulburătoarei poveşti a Manuelei Voicu, femeia care, la un an de când l-a adus pe lume, prin Cezariană, pe cel de-al doilea copil al său, nu-şi poate ţine în braţe micuțul din cauza rănii care nu se mai închide. Pe lângă  greşelile medicale pe care le acuză  la cezariană, femeia pune dezinteresul cu care a fost tratată pe seama sumei prea mici pe care spune că i-a dat-o medicului înainte de operaţie. De partea cealaltă, doctorul Marcel Buzatu afirmă că nu a luat niciun leu de la femeie şi că scandalul  generat de mediatizarea cazului n-ar fi decât o modalitate a fostei sale paciente de a obţine de la el nişte bani. Doar că Manuela Voicu nu a pretins niciun leu de la doctor şi nici n-a făcut vreo reclamaţie la Colegiul Medicilor sau Poliţie. Femeia nu vrea decât să se vindece şi speră ca Ministerul Muncii să-i dea înapoi concediul de creştere a copilului  în care, din cauze medicale, nu a putut să-şi îngrijească singură micuţul.

Deși e o luptătoare, Manuela Voicu nu luptă împotriva nimănui. Luptă pentru viaţa ei, pentru normalitatea la care încă mai speră și pentru cele peste 12 luni pierdute prin spitale şi în ambulatoriu, în care, teoretic, a fost în concediu de creştere a copilului, dar, practic, a stat la pat. A anunţat explicit că nu-l dă în judecată pe doctorul despre care spune că a măcelărit-o şi nici n-a cerut vreun ban spitalulului, deşi  indignările sale legate de experiența trăită aici sunt greu de explicat în cuvinte.

„Tu cât i-ai dat?”.  Ea zice: „1.200, c-am vrut să fie mulțumit  domnu’ doctor”

Femeia încearcă să-şi explice cum a ajuns să fie tratată în bătaie de joc.
„I-am dat doar 800 de lei și uite că i-am dat puţin şi omul n-a fost mulţumit. Banii i-a primit de la  soțul meu, chiar înainte de cezariană. Atât am avut pentru el…  M-am gândit că e suficient, domnule, 800… Am întrebat-o, apoi, pe colega mea de rezervă: «Tu cât i-ai dat?». Ea zice: «1200, c-am vrut să fie mulţumit domnu’ doctor». Şi era o fată de la ţară… Uite, eu, dacă n-am să-i dau 1200, pe mine mă ciopârțește, ce să-i fac?”, explică Manuela Voicu.

Dr. Buzatu: „N-am nicio remușcare față de această femeie”

Medicul Marcel Buzatu spune că nici vorbă să fi primit mită.
„Eu pot să spun cu mâna pe inimă că n-am primit niciun leu de la ea și am încheiat discuția vizavi de bani. Nu discutăm de bani (…) Ea ascunde adevărul. Eu n-am avut decât un punct de vedere față de conducere. N-am nicio remușcare față de această femeie, decât o compasiune pentru că e o pacientă cu o altă boală asociată şi vrea şi ea să-şi câştige un ban şi să-şi rezolve problema ei de sănătate”, a explicat, contactat de Jurnal de Argeș, dr Marcel Buzatu.
Femeia a relatat cum, după operația de cezariană, au mai urmat alte trei intervenții în decurs de patru zile, şi cum nici măcar cu celelalte două intervenţii la care a fost supusă ulterior, în alte două spitale, doctorii n-au mai putut să repare niciodată problemele survenite în urma cezarienei care a mutilat-o.
„Mi-amintesc bine cum după ce am început să mă simt rău în urma Cezarienei și abdomenul a început să mi se umfle, am aflat, după a doua intervenție, că uterul meu era plin de sânge. De ce? Mi-a spus alt medic: pentru că la Cezariană, doctorul îmi atinsese două vase de sânge. La Terapie Intensivă unde am ajuns din nou, doctorița Galbenu a rămas uimită: a zis că în toată experienţa dumneaei n-a avut un pacient căruia să nu-i poată măsura hemoglobina, pentru că nu aveam suficient sânge… Sângele meu era în uter! Luni, marţi şi joi m-au deschis din nou… au fost  a doua, a treia şi a patra operaţie după cezariană. De la Terapie Intensivă, m-au dat din nou pe Maternitate. Doctorul (n.red. Buzatu) n-a venit nici măcar o dată să mă vadă nechemat!”, povesteşte Manuela Voicu.
Doctorul Marcel Buzatu nu poate explica din ce cauză a apărut sângerarea care a dus la complicațiile care au urmat şi spune că, de fapt, femeia nici n-ar fi urmat patru intervenţii chirurgicale în spital.
„Discutăm de o femeie tânără, gravidă, cu o boală asociată. Ea s-a operat în noiembrie, lucrurile au decurs favorabil, pentru că dacă era o problemă, eu nu o externam. A avut un cheag de sânge, dar nu pe tăietură, cum au scris alții, că i-a curs sângele în uter… Tăietura e jos, cum știţi de la alte femei, şi cheagul de sânge l-a avut la nivelul peretelui abdominal. Nu știu care a fost cauza. Am intrat cu chirurgul. Am încercat să depistăm o sursă activă… N-am găsit. Important este că am rezolvat problema. Acolo negăsind o sursă, s-au lăsat două meșe. A doua n-a fost intervenție/operație… Lăsând meşele alea pe loc, în ideea hemostaziei, trebuia să le şi scoatem.  Dar nu poți să-i tragi meșele pe viu femeii, se face sub anestezie, e normal, că nu e câine, apoi i-am lăsat două tuburi de dren, cum se lasă și a plecat femeia acasă, după care n-a mai venit să-i scoatem firele, n-a mai venit la nimic. Asta înseamnă că s-a simțit bine. Până în martie, când a început să aibă problemele de sănătate”, a mai declarat, pentru Jurnal de Argeș dr. Buzatu.

Din punctul de vedere al doctorului, de vină e o problemă a pacientei

Același medic pune problemele ulterioare ale femeii pe seama unei boli de care o suspicionează pe femeie, deși Manuela Voicu precizează că analizele pe care le-a făcut recent infirmă această ipoteză.
„Bun, hai să acceptăm ideea că eu am făcut o chestie proastă… Dar ea avut alte 6-7 operații, inclusiv la clinici de renume și nu s-a rezolvat. Deci, e o boală de sistem. Când i-am făcut fișa, ne-a spus că a avut o soră care, la 44 de ani, a murit de o boală care i-a mâncat țesuturile, o boală autoimună. Ea, săraca, nu acceptă ideea că are o boală asociată”, spune doctorul Buzatu.

„Ăştia sunt mucii lui Buzatu!”

Pacienta îl contrazice pe medic şi spune că tocmai diagnosticul sorei sale a determinat-o să-şi facă analize suplimentare care au infirmat faptul că ar avea probleme de coagulare a sângelui.
 „În august, când am ajuns la Fundeni, pentru că rana mi se tot deschidea, am vrut să văd măcar dacă am probleme de coagulare, că fusesem acuzată şi de asta, (probleme pe care nu le am, ţin să menţionez). Problema este că după atâtea operații, mușchii mei abdominali nu mai rezistă. S-au subțiat, oricum foarte mult. Au mai fost și infecțiile pe care le-am făcut în spital… Apoi, când, de la Bucureşti  am ajuns la Spitalul Militar din Piteşti, medicul care m-a văzut cu rana supurând m-a întrebat unde a am făcut Cezariana şi a exclamat: «Ăştia sunt mucii lui Buzatu!»”, explică, pentru Jurnal de Argeş, femeia.

Marcel Buzatu:„Nu tratez omul în funcţie de bani (…) Să nu-mi întineze mie imaginea pentru doi lei…”

11 MarcelBuzatuMedicul este de părere că femeia a făcut prea mare caz dintr-o problemă personală. Asta în timp ce Manuela Voicu cântărește totul în termeni de viață și de moarte.
„Ea nu recunoaște şi face tam-tamul ăsta (…) Coagularea este una, Colagenoza este cu totul altceva, o boală autoimună. Sunt două lucruri total diferite. Sora ei n-a avut Cezariană, Dumnezeu s-o odihnească. Eu i-am zis-o nu cu răutate, ci pentru că are doi copii, să se caute. Ea, după ce a plecat din spital, nu știu ce impresie a avut, a crezut că îi vreau răul, nu știu…  Am și eu o experiență de atâția ani și nu mi s-a întâmplat niciodată să tai jos și să pleznească sus. I-am spus: nu mă pricep, dar ai o problemă asociată. Dacă ea venea la control, puteam să mai stăm de vorbă să mai investigăm și aia, și aia. Ea a plecat, a zis bine că am scăpat de ăsta”, mai spune doctorul Buzatu.
Una peste alta, Marcel Buzatu spune că femeia s-ar folosi de numele său ca să obțină bani.
„Nu pe mine mă vrea. Ea vrea să-şi câştige un leuţ, să se facă bine, dar putea să o facă la un mod mai elegant, să nu arunce cu noroi în mine, şi pe Net şi pe Instagram… Nu e normal şi e un Dumnezeu… Vizavi de ea nu mă simt absolut deloc vinovat. Nu am luat un leuţ de la ea. Nu tratez omul în funcţie de bani. Omul e om. Punct. Trebuie să-l tratezi cu toată compasiunea şi să-i faci tot binele, că el vine la tine, ca la Dumnezeu. Mă doare că s-au auzit atâtea lucruri urâte despre mine. Nu ştiu dacă merit. Eu am muncit mult. N-am vrut să am nici măcar o întrevedere cu ea… În sufletul meu, e pur compasiune, dar să nu-mi întineze mie imaginea pentru doi lei pe care vrea ea să-i facă, pentru a-și rezolva problemele de sănătate. Aici, sincer, mă deranjează. Dacă era o problemă, mă dădea de o sută de mii de ori în judecată. Hai să fim serioşi. Ea se leagă de numele meu. Eu mă bucur din punctul meu de vedere că un caz de o asemenea complexitate, eu am putut să-l rezolv”, mai spune medicul.
Cum ar putea obține însă banii la care face referire, medicul Marcel Buzatu nu explică, mai ales că femeia n-a făcut niciun demers în acest sens.
„Pentru că am respect pentru medicii care s-au zbătut pentru viaţa mea – şefa de secţie, doamna dr. Galbenu, şi dl. dr. Ciocănea – cărora le datorez viaţa nu vreau să bag tot spitalul în aceeaşi oală, de asta nu m-am dus la Colegiul Medicilor, de asta nu m-am dus la Poliţie”, mai spune femeia.
Nu-şi doreşte decât să-şi poată ţine, în sfârşit, în brațe, copilul născut anul trecut şi să poată ieşi în parc, cu băieţelul mai mare. Deocamdată, organismul ei dă semne că ar respinge plasa montată la un spital din Bucureşti pentru a ajuta rana să se închidă. Femeia este urmărită, acum, de la un medic de la Spitalul Floreasca. E conectată la un aparat care drenează rana şi ajută carnea să crească.
„A trebuit să descopăr singură soluţia asta. Singură am căutat pe net şi singură l-am găsit. A trebuit să dau din coate ca să mi-l procur. Am aflat apoi că şi Spitalul Judeţean îl avea, dar nimeni nu mi-a zis de existenţa lui”, spune femeia.
Manuela Voicu e hotărâtă să facă un memoriu către Ministerul Sănătăţii pentru a-şi recupera perioada din concediul de creştere a copilului pe care a folosit-o în scopuri medicale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Nu cunosc cazul dar pe partea cu banii pot sa ma pronunț datorita faptului ca soția mea a născut de 2 ori cu dl doctor, sora mea a născut cu el și o vecina de la tara. Nu suntem săraci și doctorul a văzut asta dar nu a cerut și nici nu i-am dat bani. La prima sarcina am încercat și omul a spus clar ca nu! Sunt minciuni cu 12 milioane date si alte asemenea sume. Mie mi s-a părut un om extraordinar, atent cu soția mea iar la a 2 a sarcina am avut niște pb pe care le-a rezolvat. Sora mea a avut pb cu sarcina, toți ii spuneau ca tb sa facă avort. Singurul care a spus nu și a dus sarcina cu bine la capăt a fost dl Buzatu. Dl doctor, mulțumesc!

  2. Este de notorietate ca dr Buzatu solicită bani pentru cezariană. Nu intră în operație pînă nu primeste suma solicitată, de regulă minim100Ron. Pe dr Mihăilă l-au săltat procurorii pentru mai puțin, acum chiar nu se sesizează nimeni cînd aveți declarații publice de la persoane fizice în ziarele locale ?