Web Analytics

„I-am dat dezlegare lui Scarlat să plece la Dinamo pentru că vrea să devină ofiţer de poliţie”

de | 21.09.2017 12:16 | Sport

13 Dinu# Afirmă Gheorghe Dinu, directorul CSM Piteşti, despre pierderea unui sportiv de mare valoare

# Cum se face că CSM Pitești a mai pierdut un sportiv de cel mai înalt nivel? Iată că după Robert Glință, înotul argeșean îl pierde și pe Bogdan Scarlat, cel care s-a dus de curând la Dinamo.
– Scarlat a plecat pentru că a considerat că este o schimbare, pentru că i se dau niște bani și pentru că are șanse 51% de a intra în Ministerul de Interne.

# Deci vrea să intre în poliție?
– Da. Vrea să devină ofițer de poliție.
# Să înțeleg că asta v-a determinat să îi dați dezlegare?
– La un om care vrea să încerce performanță și realizarea profesională cum să te opui? Să dea Dumnezeu să le reușească pe amândouă! M-aș bucura. Pentru mine sportivii sunt ca și copii mei și dacă un copil de-al meu mi-ar spune asta, ce aș putea să fac? Dacă încearcă să-și rezolve și performanța sportivă și cariera profesională, nu mă pot opune indiferent cine e.

„Când îi facem, de ce le dăm drumul, dacă nu facem, de ce nu facem?”

# Totuși, ați pierdut doi mari sportivi la înot, de aceea vă întreb de ce nu se merge puțin mai departe, adică CSM Pitești doar formează sportivi și alții culeg laudele?
– Când aduceam noi sportivi din altă parte, nimeni nu a comentat nimic. Acum se comentează doar când pleacă. Era un context atunci, când Piteștiul plătea bine și aveam tot ce ne trebuie, iar în ultima vreme sunt alții care plătesc mai bine… Așa este în sport. Există un complex de împrejurări, Piteștiul a produs câțiva campioni care s-au definitivat în alte cluburi. Am preluat niște sportivi de valoare medie și s-au realizat la Pitești. Marian Oprea a plecat și s-a realizat și în performanță sportivă și în viața profesională, ajungând ofițer. Piteștiul nu face ofițeri! Locul de muncă este o problemă în toată țara, inclusiv la Dinamo și Steaua. Nu mai e ce a fost nici la cluburile astea, dar se mai strecoară pe ici pe colea. Dar, Piteștiul lucrează foarte bine pentru că are marfă de export. Când îi facem, de ce le dăm drumul, dacă nu facem, de ce nu facem? Mâine-poimâine poate pleacă și campionul mondial de la judo! Ce să-i fac? Pot eu să-l fac ofițer, pot eu să-i dau apartament, pot eu să-l angajez?
# Aveți informații că va pleca și campionul de la judo?
– Nu, pentru că e mic. În doi-trei ani sigur nu va pleca. Mi se pare normal să te duci acolo unde este mai bine. De exemplu, Glință indiferent de unde va concura, tot piteștean rămâne pentru că Piteștiul l-a format. Este o chestiune pe care eu o consider aproape normală și când aduci și când dai. De remarcat este că Piteștiul produce. Asta este marea realizare a Piteștiului, a bazinului, a primăriei, a clubului sportiv în ultima parte, iar ei sunt piteșteni.

„Suntem clubul cu cei mai mulți copii legitimați din țară, avem aproape 600 de copii”

# La secția de înot mai avem sportivi care pot călca pe urmele lui Glință și Scarlat?
– Avem încă doi-trei copii care mâine-poimâine sunt pe scenă, deja au participat la europene, au recorduri naționale, copii foarte buni, dar sunt copii deocamdată. Eu de când m-am reîntors la club, deja am făcut niște departajări, adică care sunt de nivel internațional, de perspectivă și grosul, de nivel național. Avem masă mare. Suntem clubul cu cei mai mulți copii legitimați din țară, avem aproape 600 de copii. Deci se lucrează, se muncește…
# În acest context, vă întreb și despre partea financiară față de anii trecuți.
– Acceptabilă la condițiile existente. Totdeauna e loc de mai bine, dar suntem aproape la fel ca anul trecut, care an a fost unul decent, sper ca și anul acesta să-l scoatem la fel de decent, dar facem parte din Românica… Avem sprijinul foarte mare al Primăriei Pitești, iar relația noastră cu actualul FC Argeș este una foarte bună. Suntem într-o colaborare foarte bună la lupte cu LPS-ul, la baschet cu LPS-ul și există posibilitatea să ne ajutăm unii pe alții și să promovăm sportivii de calitate. Eu sunt pentru colaborare cu tot ce înseamnă sport pe plan local și găsesc răspuns la toate unitățile sportive, mai puțin la Direcția Județeană pentru Sport. Cu municipalitatea, cu Consiliul Județean, de asemenea, există o colaborare foarte bună…

„Direcţia Judeţeană pentru Sport nu vrea să colaboreze cu noi”

# De ce nu colaborați și cu Direcția Județeană pentru Sport?
– Păi nu vrea.
# Cum au justificat lucrul acesta? Nu este un lucru anormal?
– Păi nu ați văzut bazele sportive administrate de Direcția pentru Sport! Au dat un leu indemnizație la vreun sportiv? Am înțeles că a dat ceva pe la Câmpulung pentru că Piteștiul pentru ei nu face sport. Face Câmpulungul, face Mioveniul, fac alții… Eu anul acesta am 26 de medalii la internaționale, locul III la campionatele mondiale de atletism de alergare montană, am participare la mondialele de judo, participare la campionatele mondiale de înot, trei sportivi participanți la europene, mondiale de caiac-kanoe. Vorbim de europene și mondiale! Sunt 7-8 sportivi de acest nivel. Preocupare există, minimum de condiții decente există, dorință de muncă există la 90 și ceva la sută dintre antrenori, administrația clubului, zic eu, că își face treaba, s-a refăcut cantina, s-a refăcut sala de judo, s-a refăcut căminul… Deci ne ocupăm, ne străduim ca totul să fie bine.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii