Web Analytics
scris marți, 10.09.2024

Hotărârea de CL privind Pădurea Trivale-parc a fost anulată de instanță

Hotărârea de CL privind Pădurea Trivale-parc a fost anulată de instanță

Hotărâre definitivă în procesul dintre Instituția Prefectului Argeș și Consiliul Local Pitești, privind hotărârea dată de CL Pitești în 2023 pentru transformarea Pădurii Trivale în pădure-parc. Unul dintre motivele pentru care prefectul de atunci, Radu Perianu, a atacat hotărârea în instanță a fost „nerespectarea procedurii privind transparența decizională”. Tribunalul Vâlcea a anulat hotărârea în februarie (detalii, AICI), CL Pitești a contestat decizia, iar marți, 10 septembrie, Curtea de Apel Pitești a respins recursul ca nefondat.

Dragoș Predescu, prefectul județului Argeș: „Curtea de Apel Pitești a dat câștig de cauză Instituției Prefectului județului Argeș în procesul referitor la Pădurea Trivale. Hotărârea Consiliului Local Pitești privind Pădurea Trivale –Pădure-parc a fost, astăzi, anulată de instanță. Hotărârea este definitivă!

Hotărârea de Consiliu Local care prevedea ca Pădurea Trivale să devină Pădure parc a fost una foarte importantă și a împărțit locuitorii municipiului în mai multe tabere. A existat un interes public major pentru acest subiect. În 2023, fostul prefect Radu Perianu a atacat Hotărârea, lăsând astfel justiția să decidă. În primă instanță, Tribunalul Vâlcea a dat câștig de cauză Instituției Prefectului județului Argeș, iar Primăria Pitești a contestat. Decizia definitivă a venit astăzi de la Curtea de Apel Pitești care a respins recursul administrației locale.

Am susținut și voi susține în continuare respectarea legii. Și nu mă va opri nimic să militez pentru transparența decizională!”.

Citește și Lovitură pentru proiectul Pădurea Trivale-parc. Tribunalul Vâlcea anulează hotărârea de la Pitești

Citește și Bărbat condamnat la închisoare pentru că a încercat să omoare un câine

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...