Web Analytics
scris luni, 22.05.2023

„Hollywood în Pitești”, concert simfonic la Filarmonică

Filarmonica Pitești organizează joi, 25 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic „Hollywood in Pitesti 2023”.

„Hollywood în Pitești”, concert simfonic la Filarmonică

În program: J. Hisaishi – Howl’s Moving Castle, E. Bernstein – Magnificent Seven, C. Chaplin – This Is My Song, J. Powell – How To Train Your Dragon, S. Iradier – La Paloma, J. Horner – The Mask of Zorro și Titanic – My heart will go on, J. Williams – Harry Potter, H. L. Shore – Lord Of The Rings, G. Sviridov – Snowstorm, A. Silvestri – Avengers, J. Last – Kill Bill – The Lonely Shepard și V. Cosma – Le Grand Blond.

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova ș.a. În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Citește și Ansamblul „Hora” din Albeștii de Argeș, premiat la Festivalul Internațional de Folclor din Turcia

Absolventă a Facultății de Interpretare Muzicală (specializarea nai) a Universității Naționale de Muzică Bucuresti, la clasa profesorilor Gheorghe Zamfir și Dalila Cernătescu, doctor în muzică, Gina Sandu esteprofesor de nai și director adjunct la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Ca solist instrumentist, a colaborat cu orchestrele Crai Nou și Țara Bîrsei din Brașov, Magic Orchestra, Orchestra Națională de Folclor din București și Doina Argeșului și Camerata Argesis din Pitești. Din 2010, colaborează cu Filarmonica Pitești, fiind prezentă în numeroase proiecte sub bagheta dirijorilor Tiberiu-Dragoș Oprea, Constantin Grigore și Mădălin Sandu.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *