Web Analytics

Hand-Rom Curtea de Argeş: „Guvernul loveşte în persoanele cu dizabilităţi”

de | 16.08.2017 18:37 | Actualitate

3 CostelNicolaeFundația umanitară de orientare și integrare socială HAND-ROM din Curtea de Argeș, alături de alte  organizații neguvernamentale cer cu insistență Guvernului  respectarea dreptului la muncă al celor 2000 de persoane cu dizabilități greu angajabile, din unități protejate autorizate.

Asta pentru că, prin  Ordonanța nr. 60, votată vineri, 4 august 2017 și publicată în Monitorul Oficial ,,Executivul nu face decât să anuleze unele drepturi pe care persoanele cu dizabilități le aveau înainte”.
Costel Nicolae (foto), președintele cunoscutei fundații argeșene, susține că, deși avizul dat de Consiliul Economic Social al României a fost unul negativ,  „GUVERNUL în setea de bani pentru buget” a adoptat respectiva ordonanță prin care se mărește contribuția angajatorilor la un salariu minim pe economie pentru fiecare persoană cu handicap neangajată, la agenții economici cu peste 50 salariați.
De la 1 septembrie se închid unitățile protejate, companiile nemaiputând achiziționa produse și servicii ceea ce va duce la triplarea taxei către fondul de handicap, spune acesta.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii