Web Analytics
scris luni, 18.12.2023

Hackerii au lăsat o țară întreagă fără combustibil. Avarie majoră la toate benzinăriile

Un grup de hackeri pe care Iranul îl acuză că are legături cu Israelul a afirmat că a efectuat luni atacuri cibernetice care au întrerupt serviciile de la majoritatea benzinăriilor din Iran, au relatat televiziunea de stat iraniană şi presa israeliană.

Hackerii au lăsat o țară întreagă fără combustibil. Avarie majoră la toate benzinăriile

Citește și: Scandal în Parlament. Ministrul Muncii, acuzat că a schimbat cifrele pentru pensii


Ministrul iranian al petrolului, Javad Owji, anunţase anterior la televiziunea de stat iraniană că serviciile au fost întrerupte în cazul a circa 70% dintre benzinăriile din Iran şi că interferenţele externe au fost o posibilă cauză, potrivit Reuters. Televiziunea publică de ştiri a Iranului a afirmat că grupul de hackeri Predatory Sparrow susţine că se află în spatele acestui atac. Mass-media locale israeliene au anunţat, de asemenea, această revendicare a atacului.

Citește și: Semnal de alarmă COTAR: Urmează un nou faliment pe piața firmelor de asigurări în 2024


Agenţia iraniană de apărare civilă, care se ocupă de securitatea cibernetică a ţării, a declarat că ia în considerare toate cauzele posibile ale întreruperii serviciilor, în timp ce desfăşoară o anchetă. Totuşi, potrivit Reuters, ulterior ministrul iranian al petrolului a confirmat că pana a fost cauzată de un atac cibernetic.Presa de stat iraniană a adăugat că acest grup de hackeri israelieni a revendicat în trecut atacuri cibernetice împotriva unor benzinării, reţele feroviare şi fabrici de oţel iraniene.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *