Web Analytics

Guvernul investește 13 miliarde de euro pentru ca România să devină independentă din punct de vedere energetic

de | 11.10.2022 12:29 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Nicolae Ciucă a afirmat ieri că implementarea proiectelor finanţate prin Fondul de modernizare reprezintă, pentru România, un obiectiv important pentru realizarea independenţei energetice. Costurile se ridică la 13 miliarde de euro.

Citește și: Simona Bucura Oprescu: Fonduri pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor prin investiţii în infrastructura locală


”Am semnat primele proiecte din cadrul Fondului de Modernizare, discutăm, aşa cum a fost prezentat, de nouă proiecte în valoare de 424 de milioane de euro.Este un demers pe care îl vom continua, ţinând cont de măsurile care au fost luate la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să întreprindem toate demersurile, astfel încât să realizăm dezvoltarea atât de sistemelor de producere a energiei electrice, cât şi a infrastructurii sistemului energetic, astfel încât să putem să ne atingem obiectivul de a realiza independenţa energetică”, a afirmat premierul.
Totodată, acesta a afirmat că ”Fondul de Modernizare, în valoare de 13 miliarde de euro, este o sursă pe care trebuie să o valorificăm”.
”Sunt convins că, aşa cum ştiu că sunt în pregătire proiectele viitoare pentru dezvoltarea capacităţilor de producere a energiei regenerabile, a tuturor măsurilor care au fost luate astfel încât să realizăm obiectivele asumate de tranziţie energetică, Ministerul Energiei, împreună cu celelalte instituţii responsabile vor duce al bun sfârşit, astfel încât planurile pe care noi le-am asumat să poată să fie îndeplinite. orim foarte mult să vedem în practică cum se realizează toate aceste obiective. Sunt în continuare fonduri la dispoziţie, sunt nevoi pe măsură, ca atare este deasemenea nevoie de un efort susţinut, atât la nivelul Ministerului Energiei cât şi a structurilor responsabile din sistemul energetic românesc”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *