Web Analytics

Guvernul intervine în criza Blue Air: va trimite avioane Tarom după românii din străinătate

de | 6.09.2022 21:11 | Actualitate, Home

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat marți, la finalul unei reuniuni de urgență pe tema românilor rămași blocați pe aeroporturile din străinătate din cauza anulării zborurilor Blue Air, că aceștia vor fi aduși în țară cu aeronave Tarom.
„S-a activat un număr unic la care cetățenii români aflați pe aeroporturi din afara țării ăși pot semnala prezența și pot solicita asistența consulară și sprijin pentru a ajunge acasa. Numărul de telefon este: 0040751084537.
După ce vor fi centralizate datele cetățenilor români în afara țării, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii să ajungă în siguranță acasă. Trebuie doar ca cetățenii români afectați de suspendarea zborurilor să-și semnaleze prezența”, a declarat Dan Cărbunaru.

Citește și: IPJ Argeș: Precizări aspecte legale versus opinie


Compania aeriană low-cost Blue Air a anunţat că suspendă toate zborurile programate să plece din România. Cursele sunt sistate timp de o săptămână. Compania aeriană nu poate achita costuri curente pentru zboruri și acuză Ministerul Mediului că a pus poprire pe toate conturile sale.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *