Web Analytics
scris vineri, 11.10.2024

Guvernul blochează importul de ouă şi carne de pui din Ucraina

Guvernul blochează importul de ouă şi carne de pui din Ucraina! Alimentele vor putea fi aduse doar pe baza unei licenţe de la ministerul Agriculturii. Fermierii români s-au plâns de concurenţă neloială – ouăle din Ucraina sunt de două ori mai ieftine, iar în primele şase luni, importurile au crescut cu aproape 50%.  Ouăle și carenea de pasăre au fost incluse pe lista produselor care pot fi importate din Ucraina doar pe bază de licenţă de import, anunţă ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Guvernul blochează importul de ouă şi carne de pui din Ucraina

Citește și: Amânarea ratelor bancare pentru producătorii agricoli a fost adoptată de Guvern

„În şedinţa de guvern de astăzi am mai rezolvat o problemă a producătorilor români din sectorul avicol. Aceştia se confruntau cu o reală problemă din cauza importurilor de ouă şi carne de pasăre din Ucraina, la preţuri de dumping, mult sub costurile de producţie pe care le au fermierii noştri. Aşadar, am completat lista produselor care pot fi importate din Ucraina, doar pe bază de licenţă de import, cu ouă şi carne de pasăre. Am luat practic aceeaşi măsură pe care am aplicat-o cu succes în cazul importurilor de cereale, făină şi zahăr, pentru că este datoria noastră să protejăm producţia românească”, a spus ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Florin Barbu a precizat că măsura a fost adoptată în urma unei discuţii cu formele asociative. A menţionat că România, fiind stat membru al Uniunii Europene, trebuie să respecte anumite condiţionalităţi, iar acest lucru presupune costuri mai mari.

Citește și: Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat în dosarul în care e acuzat că ar fi luat mită de 800.000 dolari

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...