Web Analytics
scris duminică, 25.08.2024

Guvernul a întocmit calendarul alegerilor parlamentare

Pe 21 august, Guvernul a aprobat calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2024.

Guvernul a întocmit calendarul alegerilor parlamentare

Acesta prevede, la începutul lunii septembrie, stabilirea componenței Biroului Electoral Central, birourile de circumscripție urmând să fie constituite după 20 septembrie. Apoi, cel târziu la 17 octombrie trebuie depuse listele de candidați și candidaturile independente pentru Senat și Cameră în circumscripțiile electorale din țară, acestea urmând să devină definitive pe 28 octombrie.

Citește și Sondaj – ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern

Delimitarea și numerotarea secțiilor de votare vor fi aduse la cunoștința publică la 1 noiembrie, dată la care va începe și campania electorală. Pe 16 noiembrie vor fi tipărite buletinele de vot, iar pe 30 noiembrie se va încheia campania electorală, această dată reprezentând și prima zi de votare în străinătate.

În țară procesul de vot va începe la ora 07.00 a zilei de 1 decembrie, la ora 21.00 urmând să se închidă secțiile de votare. Apoi, în timp util, vor avea loc cele două etape de repartizare a mandatelor de parlamentar la nivelul circumscripțiilor electorale. (C.I.B.)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...