Web Analytics
scris miercuri, 30.06.2021

Guvernul a înființat Garda Forestieră Națională. Va lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri și va controla fondurile de vânătoare

Executivul aprobat, miercuri, OUG pentru înființarea Gărzii Forestiere Naționale, anunță Ministerul Mediului. Tanczos Barna spune că măsura a fost luată pentru obținerea unor rezultate mai bune în lupta împotriva infracționalității de mediu, în special a tăierilor ilegale de păduri, potrivit Mediafax.

Guvernul a înființat Garda Forestieră Națională. Va lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri și va controla fondurile de vânătoare

Guvernul a aprobat, prin Ordonanță de Urgență, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, înființarea Gărzii Forestiere Naționale.

„Această măsură vine ca urmare a evoluției continue a activităților în domeniul silvic, în vederea obținerii unor rezultate mai bune în lupta împotriva infracționalității de mediu, în special a tăierilor ilegale de păduri, dar și pentru întărirea capacității de control și monitorizarea fondului forestier”, a subliniat ministrul Barna Tanczos.

Garda Forestieră Națională este instituţie publică ce va funcţiona ca structură de specialitate a administraţiei publice centrale care răspunde de silvicultură, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat și se va afla în subordinea autorităţii publice centrale pentru silvicultură.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită