Web Analytics

Guvernul a decis falimentul micilor agricultori care vindeau în pieţe

de | 12.11.2020 13:11 | Actualitate, Politica si Administratie

Decizia fără precedent a Guvernului României de a închide piețele agroalimentare din interior a stârnit reacții aprinse atât în societate, cât și printre politicieni. Bogdan Ivan, candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, se declară revoltat de acțiunile Guvernului Orban și consideră că executivul tocmai a decis falimentul micilor agricultori.
“Una dintre cele mai mari aberații ale acestui Guvern, din toată perioada pandemiei, este închiderea piețelor agroalimentare aflate la interior. Nici măcar în starea de urgență nu au făcut așa ceva, dar s-au trezit acum, în prag de iarnă, să condamne micii producători locali la faliment! Vorbim despre mii sau poate zeci de mii de familii din toată țara al căror unic venit provine din comerțul în piețe. După ce seceta le-a distrus deja o mare parte din culturi, sărăcii oameni se trezesc că nu au ce face cu restul recoltei, după o vară întreagă de muncă.
Ce mi se mai pare revoltător este lipsa de viziune economică și nepăsarea acestor personaje din Guvern. Ok, să spunem că ai ajuns la concluzia că piețele din spații închise reprezintă un pericol pentru populație. Nu e normal să vii să spui, cu trei zile înainte, că trebuie închis tot și să lași comercianții să moară de foame. Dacă ești în stare și îți pasă cu adevărat, vino cu niște soluții, alternative, un sprijin. Dă-le două săptămâni să găsească locuri în aer liber unde să își desfășoare activitatea, dă-le autorizații să o facă în spațiile publice, dă-le un ajutor pentru plata chiriei pe perioada în care îi ții ţnchiși. Credeți că proprietarii îi vor scuti de această plată? De unde mai au ei bani să își păstreze locurile și să revină după ce trece pandemia?

Citește și Bogdan Ivan, PRO România Argeș: „E nevoie de un sprijin concret și direct”

PRO România este singurul partid din țara noastră care are măsuri pentru micile afaceri românești, un sprijin economic de criză, care include și plata de către stat a jumătate din chirie, pentru afacerile care sunt închise în pandemie.
În același timp, prin închiderea piețelor agroalimentare și a târgurilor, condamnăm românii din orașe, care nu au grădini unde să își crească animale sau legume și fructe, să cumpere produse de import, din supermarketuri. Produse despre care nu știm câte pesticide și alte nenorociri conțin, că, după gustul de plastic, numai naturale nu sunt. Multe voci spun, în spațiul public, că acest Guvern este profund antinațional și face jocurile marilor corporații străine. Eu m-am ferit întotdeauna de acest gen de acuzații, însă azi, văzând acțiunile lor, încep să am serioase semne de întrebare”, a spus Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. ” PRO România este singurul partid din țara noastră care are măsuri pentru micile afaceri românești ” . Mici/mari , ale voastre afaceri tot matrapazlacuri raman ! De ce fugi de la guvernare … al vostru „mare saf” ?

  2. In afara de faptul ca te pricepi la toate, ce stii matale sa faci ?
    La liniuta …