Web Analytics

„Guvernarea PSD-ALDE trebuie să se oprească de urgenţă din adoptarea unor decizii tot mai aberante”

de | 14.12.2017 09:03 | Politica si Administratie

19 Bica# Declară Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş
Dănuț Bica, deputatul PNL de Argeș a susținut o interpelare în plenul Camerei Deputaților în privința exodului masiv al tinerilor către alte state. De asemenea, parlamentarul argeșean s-a adresat președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei în ceea ce privește deficiențele în furnizarea energiei electrice în județul Argeș.

”Cea mai dureroasă pierdere pe care a înregistrat-o România în ultimii douăzeci și șapte de ani este cea produsă de exodul masiv al tinerilor, care au căutat un loc de muncă și șansa de a-și construi o viață decentă bătând la porți străine. Aproape cinci milioane de români au emigrat, muncind astăzi pentru prosperitatea și dezvoltarea altor state, mai ales din Uniunea Europeană, în vreme ce țara noastră profită parcă mult prea puțin de apartenența la marea familie europeană, dar și mai puțin de creșterea economică statistică înregistrată în ultimii ani. Conform celui mai recent raport al Organizației Națiunilor Unite, România se situează pe locul 2 în topul mondial al creșterii migrației, după Siria, stat lovit de un crunt război civil, riscând ca, în câțiva ani, să se confrunte cu o gravă criză în ceea ce privește forța de muncă necesară economiei proprii. România are acum o șansă uriașă, pe care nu are voie să o rateze! România își poate aduce fii înapoi, în țară, acum, nu mai târziu! Premisele actuale sunt cele mai favorabile: avem o creștere economică mare, ce-i drept cam nesănătoasă prin structura ei, dar o avem; avem o cerere uriașă de forță de muncă în zona economiei private. Tot ceea ce ne rămâne de făcut este să ne aducem tinerii acasă, în România. Dar trebuie să vrem să o facem! Pentru a-i convinge pe tineri să se întoarcă în România este suficient să le demonstrăm că țara noastră se schimbă în fiecare zi în bine, că nu mai face un pas înainte și doi înapoi și că progresele și modernizarea acesteia sunt procese ireversibile. Oamenii au nevoie de încredere, stabilitate și speranță. De asemenea, această guvernare PSD-ALDE trebuie să se oprească de urgență din adoptarea unor decizii tot mai aberante, tot mai greu de înțeles, care sperie pe toată lumea, inclusiv pe proprii membri de partid și sădesc neîncredere în toți și în toate! Sau și mai bine să plece, deoarece în cele unsprezece luni de când a fost instalată la cârma țării și-a dovedit din plin incapacitatea! Așadar, dragi colegi, depinde numai de noi dacă vom ști să ne aducem copiii înapoi, acasă. Suntem membri ai Parlamentului României și avem o responsabilitate imensă în acest sens”, a spus deputatul Dănuț Bica.
În altă ordine de idei, același deputat de Argeș s-a adresat președintelui ANRE: „Primarii mai multor localități argeșene, administratori de societăți comerciale, conducători ai unor instituții publice, numeroși cetățeni, dar și presa locală semnalează în mod repetat problema întreruperilor accidentale din ce în ce mai dese în furnizarea energiei electrice, care afectează zone întregi din județ, perturbând activitățile economice si sociale și producând daune în multe gospodării. Persistența acestui fenomen poate genera situații de criză, mai ales că a început sezonul rece când, din cauza temperaturilor scăzute și a căderilor de zăpadă, astfel de avarii vor fi mult mai dese și de durată mai lungă. Trebuie să se găsească soluții în remedierea acestor probleme!”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii