Web Analytics

Grupul farmaceutic Pfizer va continua să livreze medicamente în Rusia

de | 15.03.2022 10:17 | Actualitate, Politica si Administratie

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc. a anunţat luni că îşi va menţine livrările umanitare de medicamente în Rusia şi că va dona toate încasările obţinute de filialele sale din această ţară unor asociaţii care oferă un sprijin direct persoanelor din Ucraina.

Citește și: Incendiu în Argeș. Magazie întreagă cuprinsă de flăcări

Pfizer a mai precizat însă că nu va mai începe niciun studiu clinic nou în Rusia şi că nu va mai recruta noi voluntari pentru studiile sale clinice aflate în desfăşurare în această ţară, potrivit Reuters. Invazia rusă i-a făcut pe producătorii de medicamente să întâmpine mari dificultăţi în găsirea unor modalităţi prin care pacienţii înrolaţi deja în studii clinice în Ucraina să primească medicamentele ce le erau alocate, în contextul în care milioane de ucraineni fug din calea bombardamentelor şi se refugiază în ţările învecinate.

Citește și: UE: 2 miliarde EUR pentru atenuarea impactului negativ al Brexitului asupra economiilor în 12 state membre

Reprezentanţii grupului Pfizer au spus că o întrerupere voluntară a aprovizionării cu medicamente în Rusia ar fi „o violare directă a principiului nostru fundamental de a pune pacienţii pe primul loc”. Producătorul de medicamente american, care nu deţine şi nu administrează nicio fabrică de medicamente în Rusia, a precizat însă că va opri toate investiţiile planificate în colaborare cu diverşi furnizori locali pentru a construi o unitate de producţie farmaceutică în această ţară.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *