Web Analytics
scris luni, 20.12.2021

Grevă spontană CFR. Trenuri oprite pe trasee

Lucrătorii de la CFR au intrat în grevă, în București și au blocat Gara de Nord. Niciun tren nu mai pleacă din Capitală, iar în traficul feroviar este haos.

Grevă spontană CFR. Trenuri oprite pe trasee

CFR Călători a ţinut să precizeze că protestul spontan declanşat luni nu se datorează CFR Călători, fiind o acţiune sindicală feroviară a angajaţilor de la S.C.R.L. Braşov SA şi a CFR SA, ca urmare a prorogării până la data de 01.01.2023, a legii 195/2020, privind Statutul Personalului Feroviar, legiferată prin OUG 130/17.12.2021, relatează adevarul.ro.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că a discutat cu directorul general al companiei

„Am discutat acum cu directorii generali şi economici de la CFR, pe date economice reale. Este evident că sunt Companii în dificultate. Asta este realitatea şi nu trebuie să o ascundem. Anul viitor toate Companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Şi asta în acord cu prevederile PNRR. Sunt deschis la dialog, dar bazat pe argumente economice sustenabile şi nu pe poziţii de forţă. Bineînţeles că dialogul va continua până la găsirea celor mai bune soluţii. Toate modurile de transport sunt prioritare pentru mine. Asta le-am transmis astăzi şi celor de la CFR”.

Citește și: Comisia Europeană lansează tabloul de bord privind redresarea și reziliența

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...