Grevă în spitalelele din Argeş

de | 7.03.2018 08:58 | Actualitate

greva
Miercuri dimineaţă are loc o grevã spontanã la Spitalul Judeţean Argeş, la Spitalul de Pediatrie, precum şi la celelalte spitalele din judeţ.

Cei care protestează sunt, în principal, biologii şi chimiştii, care îşi exprimă, astfel, nemulţumirile legate de salarii şi care cer majorarea lefurilor.

La începutul săptămânii angajaţii din unităţile sanitare din toată țara ameninţau că vor face grevă spontană dacă nu vor primi măriri salariale începând cu 1 martie

 “Nu mai au încredere nici în sindicat (brancardieri, infirmiere, personal TESA n.r), pentru că au văzut că nu se întâmplă mare lucru şi îmi este frică să nu iasă spontan, în anumite unităţi sanitare, în faţa spitalului, pentru grevă. Niciodată, de când sunt lider de sindicat, nu am văzut atâta unitate din partea unor categorii profesionale în a obţine ceva, cu sau fără ajutorul sindicatului.

Văd petiţii online ale psihologilor, biologilor, văd mobilizare în rândul personalului TESA, pentru că ei nu vor mai munci dacă nu se rezolvă ceva şi pentru ei, iar acum văd cum fiecare unitate sanitară în care mă duc, brancardierii, infirmierele şi îngrijitorii pur şi simplu mă asaltează că vor ieşi în stradă, dacă nu vor obţine ceva de la 1 martie”,  a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, care  a precizat că, pe 15 martie, se va întruni consiliul SANITAS, în cadrul căruia se va decide ce acţiuni va adopta sindicatul.

 

Foto arhivă Stirile ProTV

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii