Web Analytics

Greva în învățământ continuă. Profesorii nu acceptă creșterea salarială cu 1.000 de lei

de | 31.05.2023 20:52 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Sindicaliștii din Educație au anunțat continuarea grevei generale a profesorilor, respingând astfel ultima ofertă, de majorare salarială, înaintată de Guvern. Executivul le-a propus cadrelor didactice și personalului nedidactic o creștere salarială de 1000 de lei brut, respectiv 400 de lei brut, urmată de o majorare a salariilor etapizată în următorii trei ani, prin viitoarea lege a salarizării.

Citește și: Efectele blocajului din Penitenciarul Mioveni – Convocare urgentă solicitată de Ministrul Justiției

„Oamenii au spus: vrem integral să se aplice. Oamanii au spus clar: nu vor vouchere. Greva continuă. Nu suntem de acord cu intervalul de trei ani (creșterea etapizată a salariului minim din educație până la 4000 de lei n.r.). Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa să fie dată și-n educație”, a spus liderul de sindicat – Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Potrivit ofertei făcute de Guvernul Ciucă și de coaliție sindicatelor din Educație, urma să fie adoptată creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4.000 de lei în următorii trei ani, începând cu o primă majorare de 30%, în acest an.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *