Web Analytics

Protestele grefierilor față de abrogarea pensiilor de serviciu. „Nu ni se pare normal să ni se ia acest drept”

de | 18.12.2019 11:10 | Actualitate

Miercuri, 18 decembrie, grefierii din toată țara au închis arhivele și registraturile și au ieșit în fața instanțelor și a parchetelor, pe timpul activității Plenului Camerei Deputaților, pentru a protesta împotriva abrogării pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și a parchetelor. Implicit, au fost suspendate și ședințele de judecată. Protestele s-au derulat până la ora 12 și au avut loc și în Pitești la Curtea de Apel, la Tribunal și la Parchet.

Vrem stabilitate legislativă sau Justiția să rămână a treia putere în statau fost doar câteva dintre mesajele transmise de grefierii și magistrații care au protestat în fața Tribunalului Argeș.

Personalul auxiliar din cadrul Tribunalului Argeș s-a raliat protestului declanşat la nivelul instanţelor judecătoreşti din ţară faţă de propunerea legislativă Pl-x nr. 292/2019 de eliminare a pensiilor de serviciu, sens în care la data de 18 decembrie 2019, în intervalul ora 10,00 – 12,00, grefierii au protestat în robe, în faţa instanţei. Totodată, magistraţii din cadrul Tribunalului Argeș se solidarizează protestului personalului auxiliar, pentru respectarea garanţiilor constituţionale ale justiţiei,  a transmis Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Argeș.

Protestul personalului auxiliar de specialitate și conex al Curții de Apel Pitești s- a bucurat de susținerea magistraților instanței, o parte dintre aceștia participând la forma de protest. „Protestăm pentru propunerea legislativă de abrogare a pensiilor de serviciu a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor (grefieri, n. red.), care a fost discutată ieri în comisie, supusă la vot și a trecut de comisie. Astăzi este la Camera Deputaților pentru vot. La ora 10 a început ședința, și tot la ora 10 noi am intrat în protest spontan, absolut toți, cu închidere de arhivă, legislatură pentru abrogarea pensiilor de serviciu. Noi, la fel ca magistrații, avem interdicții și incompatibilități, deci nu putem desfășura activități extra. Singura sursă de venit a noastră este salariul, atât și pentru asta protestăm. Nu ni se pare normal să ni se ia acest drept. În cazul în care se va aproba această lege, implicit ni se vor ridica interdicțiile și incompatibilitățile. Probabil că la nivel de țară se va face o acțiune comună să fim despăgubiți pentru cei peste 25 de ani vechime pe care o avem. Am fost privați de drepturi și libertăți în toată această perioadă, iar de la această vârstă nu cred că mai putem să ne orientăm spre alte activități”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, Diana Chifor, reprezentantul Curții de Apel Pitești pe linie sindicală, acolo unde erau aproximativ 30 de protestatari.

 

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Și cu ce credeți că sunteți așa de speciali? Toată chestiunea asta cu pensiile speciale, găselnița tovarășului Iliescu, nu este altceva decât o imensă batjocură la adresa celorlalți pensionari care au contribuit 30,40 de ani sau chiar mai mult la sistemul public de pensii.Nu vi se pare just să obțineți o pensie din sistemul public ca toată lumea după principiul contributivității? Părerea mea