Grecia a depistat primul caz de variola maimuței

de | 22.05.2022 10:20 | Actualitate, Home

Grecia a depistat primul caz suspect de variola maimuţei la un turist englez, a anunţat organizaţia de sănătate publică.

Potrivit antena3, atât turistul englez cât şi partenerul său de călătorie au fost transferaţi la un spital într-o cameră de izolare. Momentan se aşteaptă analizele de laborator până luni, pentru confirmarea acestui caz.

Citește și: Reportaj în iadul defrişărilor, la 1.700 m altitudine. Acum se replantează aici 100 ha de molid

Până acum au fost depistate cazuri de variola maimuței în Germania, Marea Britanie, Franţa şi Spania. De asemenea sunt cazuri confirmate de variola maimuţei şi pe teritoriul SUA.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare. Aceasta se vindecă de la sine în decurs de câteva săptămâni. Se poate transmite de la om la om prin contact apropiat cu secreţiile tractului respirator, cu leziuni ale pielii unei persoane infectate sau cu obiecte contaminate cu fluide corporale.

Acest articol este despre: grecia,infectie,primul caz,Variola maimutei

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...


Loading RSS Feed