Web Analytics

Grav accident în Argeș. Cisternă răsturnată după ce a lovit trei mașini

de | 24.01.2020 11:51 | Actualitate

UPDATE 13: 23

Accidentul petrecut, vineri dimineață, în Lunca Corbului, soldat cu moartea unei pasagere și rănirea altor trei oameni, s-a produs pe fondul depășirii neregulamentare. Din verificările preliminarii efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un conducător auto de 37 de ani, din Scornicești, care se deplasa spre Slatina, s-ar fi angajat în efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară și a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus, condus de un bărbat de 46 de ani, din mun. Slatina. Cel din urmă autoturism a fost proiectat în afara părții carosabile.
În urma coliziunii, primul autoturism a intrat în coliziune și cu autoturismul pe care îl depășea, condus în aceeași direcție (spre Slatina), de către un tânăr de 22 de ani, din Mărăcineni, după care a fost proiectat din nou pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu o cisternă, condusă de un bărbat de 51 de ani, din comuna Boldești-Grădiștea, jud. Prahova, care se deplasa spre Pitești.

Din eveniment a rezultat decesul pasagerei dreapta față din autoturismul care se afla angajat în depășire, femeie de 30 de ani, din comuna Poboru, jud. Olt, precum și rănirea ușoară a conducătorului aceluiași autoturism, dar și a conducătorului primului autoturism cu care acesta a intrat în coliziune, (respectiv bărbat de 46 de ani, din mun. Slatina, jud. Olt) și a unei femei de 46 de ani, din mun. Slatina, jud. Olt (pasageră în al doilea autoturism).
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpa și vătămare corporală din culpa, iar verificările continua, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs, transmite IPJ Argeș.

Un grav accident a avut loc, vineri dimineață, pe DN 65 Pitești- Slatina, în zona localității Lunca corbului, satul Lăngești. O autocisternă, încărcată cu o substanță nepericuloasă NSA, s-a răsturnat după un impact violent cu trei autoturisme. Traficul este blocat.

În autocisternă se afla o persoană, iar în celelalte 3 autoturisme se aflau câte 2 persoane. În total, au fost implicate 7 persoane în accident. La o primă evaluare a echipajului SMURD, s-a identificat o persoană decedată, o femeie de 31 de ani, pasager într-una dintre mașini. Echipajele SMURD a acordat îngrijiri medicale pentru 2 victime, o femeie de 45 ani, care a suferit un traumatism cranio- cerebral și un bărbat de 37 de ani, care prezintă dureri la partea stângă a corpului și suspiciuni de contuzii în zona cervicală și lombară. Acestea au fost transportate la spital. Echipajul SAJ a preluat celelalte persoane. La fața locului a ajuns și un elicopter SMURD , care va prelua una dintre victime.

Cisterna s-a răsturnat în afara părții carosabile. S-au scurs ulei și combustibil. S-au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, transmite ISU Argeș. Zona a fost balizată, iar traficul este blocat.

La intervenție s-a deplasat și Prim-adjunctul Inspectorului Șef, locotenent colonel Berevoescu Alin. S-a intervenit cu 7 echipaje de pompieri ale ISU Argeș:
– 5 autospeciale de intervenție ( de stins incendii, de descarcerare, de cercetare și decontaminare chimică biologică radiologică și nucleară și una de primă intervenție și comandă);
– 2 echipaje SMURD ( de terapie intensivă mobilă și prim ajutor calificat)
+ un echipaj cu elicopterul SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, transmite ISU Argeș.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Info Trafic Piteşti

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii