Web Analytics
scris joi, 23.11.2017

Gratis cu …metroul, la Pitești. Primarul explică de unde a apărut eroarea

metrou
 
UPDATE: Iată ce explicații a dat, ulterior, pe Facebook, primarul Cornel Ioncă:
 
„Cu privire la aplicarea Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, reiterez următoarele:
– Potrivit acestei reglementări, persoanele cu handicap grav și accentuat beneficiază de gratuitate pe toate liniile de transport urban, cu mijloacele de transport în comun DE SUPRAFAȚĂ și cu METROUL.
Transportul se efectuează în baza legitimației de transport urban care este valabilă pe întreg teritoriul țării, fiind recunoscută de TOATE STRUCTURILE DE TRANSPORT LOCAL.
Legitimația este eliberată de direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului județene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului București, finanțarea fiind făcută din BUGETELE LOCALE.
Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 419/20.11.2017 privind aprobarea metodologiei de acordare a gratuității la transportul cu metroul, beneficiarilor Legii nr. 448/2006 privind protectia și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în aplicarea Legii nr.448/2006, a fost aprobată Metodologia de acordare a gratuității la transportul cu METROUL, precum și categoriile de persoane cu handicap care pot beneficia de aceste gratuități.
– Concluzionând, promovarea și adoptarea Hotârârii Consiliului Local nr. 419/20.11.2017 s-a făcut în aplicarea Legii nr.448/2006
 
Știrea inițială
 
Consiliul Local Piteşti a adoptat, recent, o hotărâre privind acordarea de gratuităţi inclusiv la deplasarea cu metroul, un mijloc de transport la care piteștenii nici nu îndrăznesc să viseze. 
 
Edill șef al Piteștiului a explicat că este vorba despre o eroare scuzabilă de prin textul de lege”. „Eu, personal, am atras atenția asupra acestei formulări. Am încercat modalităţi să ocolim acest termen, dar nu avem cum. La Piteşti, gratuitatea se referă, evident, la autobuze. Ne-ar plăcea nouă să avem metrou,  dar nu cred că vom avea în nici în 200 de ani!”, a declarat, contractat de Jurnal de argeș, Cornel Ionică primarul municipiului Pitești.
 Sursă Foto: EvZ

Distribuie!

0 Comentarii