Web Analytics

Grațiela Gavrilescu, despre problema deșeurilor de la Ștefănești: ”Să fiți convinși că săptămâna viitoare o să îi vedeți pe cei de la Direcția de Control aici!”

de | 20.04.2018 19:57 | Actualitate

gratiela

Mafia deșeurilor de la Șefănești, adusă în atenția Ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, ieri, în cadrul conferinței ALDE Argeș din Găvana. Amintim că locuitorii orașului Ștefănești au semnat un memoriu în care cer măsuri împotriva depozitării ilegale a deșeurilor în Ștefănești. Circa 1000 de semnături au fost strânse. Memoriul a fost adresat Primăriei Ștefănești, mai multor autorități locale și presei argeșene. Printre subiectele conferinței ALDE Argeș s-a adus în discuție și problema depozitării deșeurilor de la Ștefănești. Iată ce a spus Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu:

 

“Poate mulți dintre foștii mei colegi, ca să zic așa, nu au deschis ochii mari atunci când au dat autorizațiile de funcționare, ca să nu mai spun că au fost și autorizații de mediu date întâmplător. Eu nu prea cred în coincidențe.

Garda de Mediu locală, argeșeană, dacă nu percurtează în timp real, pățește ce au pățit și alții. În direct, este schimbat comisarul, deși, nu cred că își permite să facă lucrul acesta. (…) Din câte cunosc, amenzile date în ultima vreme pe mandatul meu de Garda de Mediu, cumulate, comparativ cu ultimii trei ani, putem să spunem că sunt în creștere. Dar să știți că pe mine asta nu mă bucură, că dăm atâtea amenzi și nu rezolvăm problemele.

 

Cine nu depozitează unde trebuie, o să vedeți exact ce sancțiuni sunt. Recunosc, nu știam că au mai apărut între timp o petiție și o groază de semnături. Sunt, efectiv, depozitări neconforme, iar persoanele care acceptă depozitarea, nu pot să spun că se vor încărca numai cu amenzi, se mai încarcă și cu altceva. Corpul de control al Ministrului Mediului s-a mai deplasat o dată aici.

Cu părere de rău pentru cei care au încălcat legea, eu nu sunt făcută să fac rău, pentru că nu știu, dar dacă legea nu este respectată, eu nu am ce să fac.

 

Vă promit că luni, odată ajunsă la Minister, voi da ordin pentru verificarea depozitului de la Ștefănești.

Să fiți convinși că săptămâna viitoare o să îi vedeți pe cei de la Direcția de Control aici.”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii