Web Analytics

Grădina de Vară, redată publicului argeșean

de | 30.07.2018 14:12 | Actualitate

Se redeschide Grădina de Vară din centrul Piteștiului. În data de 4 august, de la ora 19.30, publicul piteștean și argeșean este așteptat la primul spectacol al Grădinii de Vară, după 60 de ani de la prima deschidere.

Dată în folosință din august 1958, Grădina de Vară a Teatrului Alexandru Davila avea o capacitate de 600 de locuri, scenă utilată pentru reprezentații, orgă de lumini și cabină de proiecție. Aici, piteștenii veneau să se delecteze cu spectacole, festivaluri și filme. Din 1997, după spectacolul de gală al Festivalului Național de Muzică Ușoară ”Laleaua de Aur”, Grădina de Vară a fost închisă până azi. Procedurile de reabilitare au fost demarate din 2017. Investițiile au costat aproximativ 100.000 euro, exclusiv din fonduri proprii.

Din anul 1997, Grădina de Vară s-a aflat oficial în conservare, intrând într-un stadiu avansat de degradare. Proiectul de reabilitare a păstrat arhitectura veche și a integrat în ea elemente noi, moderne. Reabilitarea a constat în renovarea și modernizarea fostului edificiu construit în 1958. Au fost refăcute complet terasele, iar porțile intrărilor și tâmplăria au fost înlocuite cu unele noi. Modernizarea a presupus îmbunătățirea condițiilor de organizare a evenimentelor culturale și artistice, prin modernizarea gradenelor și echiparea acestora cu bănci noi, înlocuirea pardoselii scenei și a pavimentelor din exterior, amenajarea spațiilor verzi. Scena a fost integral reparată și echipată corespunzător cu un ecran de proiecție de aproximativ 50 mp, căruia îi corespunde un videoproiector și un sistem audio dedicat proiecției de film. Renovată și gata să își primească publicul amator de spectacole de calitate, Grădina de Vară este astăzi un edificiu cultural multifuncțional destinat spectacolelor, concertelor, festivalurilor și proiecțiilor de film, în care artiștii și promotorii culturali să poată oferi argeșenilor adevărate acte artistice”, transmite Consiliul Județean Argeș într-un comunicat de presă.

Primul eveniment organizat aici se desfășoară sub egida ”Respect pentru Valorile Naționale” și va aduce în fața publicului argeșean pe actorul Dorel Vișan și flautistul Ionuț Ștefănescu, care vor susține recitalul ”Sunt suflet în sufletul neamului meu”. Va mai fi proiectat filmul ”Ion I. C. Brătianu – primul ministru în perioada Primului Război Mondial”, realizat de Lucia Hossu Longin.

Totodată, în această vară va fi lansat proiectul ”Un secol de cinema românesc” – proiect realizat în parteneriat cu DACIN SARA și Centrul Național al Cinematografiei. Astfel, în fiecare seară, începând cu ora 21.00, filme de referință vor fi proiectate în incinta Grădinii de Vară.

Programul filmelor pentru săptămâna 5 – 12 august:

·1911. CONSTANTIN BREZEANU– „RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ” – DUMINICĂ, 5 AUGUST

GENERATIA ’50

·VICTOR ILIU–„ LA MOARA CU NOROC” – LUNI, 6 AUGUST

GENERATIA ’60

·MIRCEA DRAGAN– „COLUMNA” – MARTI, 7 AUGUST

·ELISABETA BOSTAN– „MAMA” – MIERCURI, 8 AUGUST

·MIRCEA MURESAN– „RĂSCOALA” – JOI, 9 AUGUST

·IULIAN MIHU– „ENIGMA OTILIEI” – VINERI, 10 AUGUST

·SERGIU NICOLAESCU– „MIHAI VITEAZUL” – SÂMBĂTĂ, 11 AUGUST

·LUCIAN PINTILIE– „RECONSTITUIREA” – DUMINICĂ, 12 AUGUST

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii