Gospodarii își aduc roadele la Muzeul Golești, la târgul „Rod cu spor”

de | 26.09.2022 11:29 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

După munca de peste an, gospodarii își culeg roadele și vin cu ele la la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, acolo unde Consiliul Județean Argeș organizează prima ediție a Târgului de meșteșuguri și produse tradiționale în Argeș „ROD CU SPOR”, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2022. 

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 30 septembrie, ora 13.00, la Muzeul Golești, iar intrarea este liberă. 

Târgul își propune să încurajeze consumul produselor românești și să mijlocească întâlnirea dintre producători și consumatori, dar și să promoveze produselor românești, tradițiile și obiceiurilor noastre.  Astfel, peste 60 de producători din Argeș și din județele învecinate vin cu cele mai bune produse și preparate din carne, fructe și legume de sezon, conserve de toamnă – murături, zacuscă și dulceață, lactate și brânzeturi, produse de panificație și patiserie, produse apicole, must și vin.  

Citește și Recenzorii vor fi plătiți! Ce sume au ajuns la Pitești, Mioveni și Câmpulung

La târg, vizitatorii vor putea întâlni meșteri populari care vor realiza ateliere demonstrative de țesut, cusut, olărit, sculptură, păpuși, pictură pe sticlă/ lemn și cărora le vor putea cumpăra produsele autentice românești. 

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Argeș, sub egida Comitetului de Masiv al Grupei de munți Făgăraș! Partenerii sunt Oficiul de Dezvoltare Montană Curtea de Argeş, Direcţia Agricolă Argeş, APIA Argeş, AFIR Argeş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, instituţiile de cultură Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti şi Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş.    

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *