Web Analytics

Goran Bregović nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova

de | 22.08.2023 09:58 | Actualitate, Cultură, Home

Goran Bregović şi trupa sa nu au fost lăsaţi duminică să intre în Republica Moldova, unde urmau să cânte la un festival. Ei aterizaseră pe Aeroportul Internaţional din Chişinău, relatează presa locală.

Citește și: O femeie și-a dus fiul de 10 ani să hrănească un urs pe Transfăgărășan

„Ne pare rău să vă anunţăm că trupa Goran Bregović nu va putea fi prezentă la concertul planificat în această seară, din motive care nu ţin de organizatorii festivalului sau de artişti. Din păcate, nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, deja fiind aterizaţi pe Aeroportul International Chişinău”, au scris pe Facebook organizatorii evenimentului.

Jurnaliştii de la Chişinău au cerut un punct de vedere Poliţiei de Frontieră, dar deocamdată nu au primit un răspuns.  Duminică seara, la festivalul Gustar la care trebuia să cânte Bregovic, aveau concert şi ucrainenii de la trupa Kalush Orchestra, care în 2022 au câştigat Eurovisionul.

Citește și: Scurgeri de gaz la o benzinărie din Pitești. Au intervenit pompierii

Goran Bregovic, în vârstă de 73 de ani, s-a născut la Sarajevo, în actuala Bosnia-Herţegovina, dar se declară un nostalgic al fostei Iugoslavii şi a compus piesa cu care Serbia s-a prezentat la Eurovision în 2010. Goran Bregovic a susţinut în mod deschis ocuparea Crimeei în 2014, unde a şi concertat în anul următor, dar şi invadarea Ucrainei de către Rusia. Deşi în mesajul transmis moldovenilor el susţine că nu a întâmpinat probleme în alte părţi, artistul are interdicţie de a intra în Ucraina, dar şi în Polonia. Anterior, autorităţile de la Chişinău au declarat că persoanele publice care fac apel la război, discordie şi ură sunt indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova, reaminteşte deschide.md.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *