Web Analytics

Gogu Davidescu: „Îl voi da în judecată pe domnul Chiriloiu şi îi voi cere daune morale de 330.000 de lei”

de | 16.06.2017 15:58 | Actualitate

6 01# Război de gherilă pentru un drum asfaltat # Judecătoria Pitești a respins săptămâna trecută o acțiune a Direcției Silvice Argeș prin care aceasta cerea demolarea unui drum construit în pădurea Trivale până la casele lui Davidescu și ale altor cinci proprietari

Săptămâna trecută, la Judecătoria Pitești a avut loc un nou termen al procesului în care Direcția Silvică Argeș a dat în judecată mai multe persoane, în frunte cu fostul prefect Gheorghe Davidescu, cărora le cere să desființeze un drum asfaltat care ar fi fost construit pe proprietatea statului. Tot Direcția Silvică Argeș a cerut celor șase proprietari, în procesul ce se judecă din ianuarie 2015, să desființeze și să demoleze, în afară de drumul asfaltat, și stâlpii de distribuție a energiei electrice care au fost amplasați în parcarea pentru autoturisme, rețeaua de canalizare subterană precum și copertina ridicată pe schelet metalic. Solicitarea instituției vine pe fondul unor informații primite de la primăriile Pitești și Moșoaia potrivit cărora pentru amplasamentele mai sus menționate nu ar exista nicio autorizație de construcție. Instanța a respins săptămâna trecută solicitarea Direcției Silvice Argeș, admițând totodată lipsa calității procesuale pasive a doi dintre proprietari, precum și a comunei Moșoaia și a municipiului Pitești.

 Am discutat pe această temă și cu Gheorghe Davidescu. „Acțiunea a fost gândită prost de la început. Direcția Silvică Argeș nu avea calitate procesuală în acest caz. Proprietarul pământului este statul român, Direcția Silvică doar administrează acea zonă. Daunele pe care le-a cerut Direcția Silvică Argeș, în cuantum de 330.000 lei, au fost cerute fără nicio bază de calcul. O să îi cer și eu aceeași sumă ca daune domnului Chiriloiu. Îl voi da în judecată după ce decizia din procesul privind acel drum va rămâne definitivă și îi voi cere daune morale de 330.000 lei. Drumul despre care ei spuneau că ar fi fost construit fără bază legală este un drum de utilitate publică. Domnul Chiriloiu are o ură personală împotriva mea. O să îi cer să plătească acele daune personal, nu în numele instituției pe care o conduce. A mai fost și un proces penal cu același capăt de cerere, pentru tulburare de posesie, pierdut acum patru luni de către Direcția Silvică Argeș”, spune Gheorghe Davidescu.
Dosarul de revendicare imobiliară deschis acum doi ani și jumătate la Judecătoria Pitești de reprezentanții Direcției Silvice Argeș face referire la o suprafață de 1.250 mp fond forestier, proprietate publică a statului. Cele șase persoane fizice, în frunte cu Gheorghe Davidescu, au fost acuzate de către Direcția Silvică Argeș că în mod abuziv au efectuat diferite lucrări pe respectivul teren, iar Direcția Silvică le-a solicitat acestora să aducă suprafața aflată în dispută, la starea inițială.

Armand Chiriloiu spune că dă declarații doar pe Legea 544

L-am contactat, așa cum e firesc, și pe directorul Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, pentru a ne spune mai multe legat de deznodământul procesului. Numai că, în mod surprinzător, deși îi solicitasem o simplă declarație, acesta ne-a replicat: „Trimiteți-mi o solicitare scrisă pe Legea 544/2001 pentru a vă putea răspunde, nu vă pot da declarații prin telefon”. O atitudine total lipsită de transparență și comunicare care în acest caz nu se justifică, pentru că nu îi cerusem domnului Chiriloiu cine știe ce informații clasificate. Cine știe însă, poate că o fi primit directive speciale de non-comunicare directă de la șefii săi din PSD Argeș, partid în care s-a înregimentat recent.

Conflicte de mai mulţi ani între Chiriloiu şi Davidescu

Gogu Davidescu, fostul director al Direcției Silvice Argeș, este de mai mulți ani într-un conflict cu actualul director Armand Chiriloiu, primul reclamând că nu ar fi primit anumite drepturi salariale ce i se cuveneau la pensionare. Există deja un proces pe rol în acest caz, instanța urmând a își spune cuvântul.
În iulie 2014, între Davidescu și Chiriloiu a mai fost un conflict, fostul prefect de Argeș acuzându-l pe directorul Direcției Silvice Argeș că și-ar fi trimis oamenii să distrugă conducta de alimentare cu apă din zonă sub pretextul realizării unor prospecțiuni geologice. Iar conducta nu era pusă acolo de Davidescu, ci de angajații de la SC Apă-Canal.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii