Glinţă, Oprea şi Panţuroiu au ajuns la Rio, Burciu a rămas acasă din cauza dopajului

de | 3.08.2016 17:43 | Sport

Înotătorul Robert Glinţă și atleții Marian Oprea şi Andreea Panţuroiu reprezintă judeţul nostru la cea mai importantă competiţie sportivă din lume și anume la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care debutează pe 5 august. Din păcate, din lotul olimpic al României fac parte doar trei sportivi argeşeni, calificaţi datorită performanţelor obţinute. Cel de-al patrulea sportiv argeșean calificat la Rio este caiacistul Daniel Burciu (foto), sportiv care însă a fost depistat pozitiv cu meldonium, un hormon de creștere.

Glinţă și Oprea speră la medalie

Robert Glinţă a fost primul înotător român calificat la Olimpiada de la Rio, deşi avea doar 18 ani când a reuşit această uriaşă performanţă. Calificarea se datorează rezultatului excepţional obţinut de înotătorul piteştean la mondialele de la Singapore de anul trecut, unde a devenit campion al lumii la 100 m spate. De altfel, Robert Glinţă este recordman mondial de juniori la această probă, deţinând şi recordul naţional pentru seniori. Pentru Rio şi-a propus să ajungă cel puţin în semifinale, sperând însă chiar la o finală. Marian Oprea este, fără îndoială, cel mai titrat argeşean din lotul olimpic. Atletul piteştean are în palmares chiar o medalie de argint la triplusalt la Jocurile Olimpice, obţinută în 2004 la Atena, la ediţia ulterioară de la Beijing clasându-se pe locul 5 în ierarhia mondială. La 34 de ani, Marian Oprea speră într-o performanţă cât mai bună la olimpiadă, chiar la o medalie. Pe de altă parte, Andreea Panţuroiu este una din tinerele speranţe ale atletismului românesc. Originară din comuna argeşeană Stoeneşti, atleta are 21 de ani şi un palmares deja impresionant, cele mai importante rezultate obţinute de Andreea Panţuroiu fiind argint la europenele de tineret din 2015 şi titlul de campioană balcanică obţinut anul acesta.

Burciu nu va mai putea participa la nicio competiţie internaţională timp de un an

Federaţia Română de Kaiac-Canoe a primit o grea lovitură! A fost exclusă pentru un an, din toate competiţiile, de forul internaţional din cauza numeroaselor scandaluri de dopaj în care au fost implicaţi sportivii români în acest an. România nu va putea trimite astfel niciun sportiv, timp de un an de zile, la nicio competiţie oficială, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, programate între 5 şi 21 august. Loturile de kaiac-canoe au fost decimate de cazurile de dopaj cu Meldonium din acest an. 11 sportivi au fost depistaţi pozitiv la controalele efectuate în afara competiţiilor, începând cu luna aprilie. Echipajul de kaiac 4 masculin format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, piteșteanul Daniel Burciu și Petruş Gavrilă, dar şi Elena Meroniac (din kaiacul de 2) au picat testul, la fel ca şi Ionuţ Mitrea, necalificat însă la Jocurile Olimpice. Așa se face că Burciu nu va mai putea participa la nicio competiție internațională timp de un an. M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii