Web Analytics
scris joi, 24.10.2024

Gigi Becali dezvăluie planul Ciolacu-Hrebenciuc prin care George Simion este ajutat să ajungă în turul 2

Patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a susținut la Realitatea TV, că fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe George Simion în campania de la prezidențiale. Scopul acestui ajutor este de a-l duce pe liderul AUR în turul 2 al prezidențialelor.

Gigi Becali dezvăluie planul Ciolacu-Hrebenciuc prin care George Simion este ajutat să ajungă în turul 2

„Eu am vorbit și cu Hrebenciuc. Și mi-a zis: «Măi, nea Gigi, haide să îl băgăm pe Simion în turul doi». Am zis bine, hai să îl băgăm. A zis acum vreo lună jumate”, a declarat Becali, la emisiunea „Culisele Statului Paralel”, moderată de Anca Alexandrescu. Dezvăluirea patronului FCSB confirmă acuzațiile la adresa PSD, potrivit cărora ar urmări un blat cu AUR la alegerile prezidențiale.

Citește și: Sondaj de opinie INSCOP Research: Alegeri parlamentare. Estimare de prezență și intenții de vot

Reacțiile la declarațiile lui Gigi Becali au fost rapide și vehemente. Mai mulți lideri liberali, în frunte cu Nicolae Ciucă, au acuzat PSD că, prin acest plan, ar face „jocul Rusiei”. Aceștia susțin că Moscova ar avea interesul de a slăbi aderența României la valorile europene, iar creșterea influenței unui partid precum AUR, cu o retorică naționalistă și anti-UE, ar servi acestui scop.

Liberalii spun că o eventuală intrare a lui Simion în turul 2 al alegerilor prezidențiale ar amplifica mesajul anti-european și ar alimenta tensiunile interne, fapt care ar putea duce la o deteriorare a relațiilor României cu partenerii săi occidentali.

Conducerea PSD a încercat rapid să nege orice fel de înțelegere cu AUR, spunând despre declarațiile lui Becali că sunt speculații. Marcel Ciolacu, liderul social-democrat, a încercat să se delimiteze de Viorel Hrebenciuc, sugerând că acesta ar fi mai apropiat de Mircea Geoană decât de actuala conducere a PSD.

Citește și: Finanțare de 16 milioane EUR pentru sprijinirea jurnalismului în întreaga Europă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...