Web Analytics

Ghetuţele Moşilor Nicolae şi Crăciun, ateliere magice pentru cei mici

de | 19.12.2019 14:06 | Cultură

„Ghetuța lui Moș Nicolae” a deschis seria de ateliere magice propuse pentru micuții noștri participanți. În ziua de Moș Nicolae se dăruiesc dulciuri, mere, nuci, cărți, lumânări colorate, o pungă cu grâu sau cu orez, simboluri ale sporului în gospodărie, flori și mai ales busuioc. Așa se face că foarfecele, hârtia, lipiciul au devenit prieteni de nădejdie pentru copilași. Mânuțele lor îndemânatice au făurit câte ceva din toate pentru bătrânelul cu nas roșu, cel iubit, la fel și pentru Moș Crăciun.
Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 11 ani și reprezintă un prilej suplimentar de a lega prietenii și de a-și descoperi noi hobby-uri şi aptitudini. Caracterul educativ se îmbină cu activitățile atractive, atelierul având ca scop stimularea creativității și descoperirea înclinațiilor native, dezvoltarea spiritului de echipă.
Astfel, dacă în cadrul ediţiei precedente, ediția din toamnă, s-au desfăşurat activităţi cu tematică științifică, în această lună magică piticii au luat contact cu noţiuni de colaj. Fiecare ediţie a atelierelor are o tematică diferită, întotdeauna pe gustul celor mici, iar la finalul fiecărui atelier ei își pot lua acasă creațiile proprii.
Carmen Frîncu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii