Gheorghe Zamfir a fost călcat în picioare, la Piteşti!

de | 31.12.2021 10:30 | Actualitate, Cultura, Home

Spectacol al Filarmonicii Pitești, prin martie 2008, avându-l ca solist pe naistul Gheorghe Zamfir. Pe scenă, frig, curent, umezeală (din cauza trapelor de desfumare din tavan și a scenei uriașe). După trei ore de repetiții, Gheorghe Zamfir îmi zice: „Nu mai pot, mi s-a pus un junghi în spate, nu ştiu dacă voi putea cânta mâine!” Ce-i drept, repetase în cămașă, așa cum și cântă. „Vai! Ce ne facem? Am vândut 1000 de bilete, 200 peste capacitatea sălii”, îi spun (pe atunci, regulile și controalele I.S.U. erau permisive). „Nu știi pe cineva care să facă bine masaj?”

Doamna Marița s-a pus în acțiune

Era trecut de ora 19.00. Fulgerător, mi-am adus aminte de cineva, am răspuns afirmativ. Era vorba de… îngrijitoarea Filarmonicii, Mariana Bărățoiu. I-am dat telefon. Făcea mâncare. „Vă rog mult de tot, veniți la Hotelul Muntenia, să-i faceți masaj lui Gheorghe Zamfir!” „Ce să fac, măiculiță?! Eu, la hotel, noaptea?”. Am insistat, i-am spus că voi fi și eu. Am luat și niște „Voltaren” și m-am pus pe așteptat în hol.
Vine d-na Mariana pe la 20.30, urcăm în camera maestrului. Acesta pune un prosop de baie pe covor și se dezbracă, rămânând doar în șort. „Uite aici mă doare rău”, zice. Eu stăteam și priveam cuminte de pe pat. Aș fi vrut să-i pun întrebări, dar mi-am zis că nu e momentul. D-na Mariana (Marița) s-a pus în acțiune. Avea (și are) o tehnică extraordinară de masaj, din cap până în picioare, a studiat serios presopunctură și acupunctură (ar putea face bani, s-a pensionat între timp). O mai angajam dacă nu avea asemenea calități, mai ales că era din Topoloveni? Glumesc, dar mizez pe autenticitate, de aceea mă introduc în poveste. Iar doamna sau maestrul pot da replică, dacă greșesc un cuvânt. La un moment dat, a început să-l calce cu picioarele pe naistul cel mai bun al lumii, care gemea ușor, când mișcările erau mai puternice. Îi trosneau articulaţiile, am crezut că-i rupe gâtul… Nu erau telefoane ca acum atunci, momentul merita imortalizat.

Citelte și Gheorghe Zamfir a jucat fotbal cu Nicolae Dobrin pe „Maracana” din Piteşti

Maestrul a adormit în timpul masajului

Masajul a durat o oră, nu 15 minute, ca la centrele de kinetoterapie. La un moment dat, transpirată de efort, d-na Mariana se oprește, dar nu pentru că nu mai putea, ci pentru că maestrul… adormise!
Ce ne facem? Ne uitam amândoi la trupul zvelt al lui Gheorghe Zamfir, de om în putere, deși avea o anumită vârstă. D-na Mariana l-a acoperit cu un cearșaf. După 10 minute, văzând că nu se trezește, mi-am permis să-l scutur de umăr.
„Gata, plecăm, haideți în pat”, zic. „Nu, nu, stai să-i dau 100 de lei doamnei, în viața mea nu mi-a făcut cineva un asemenea masaj”, zice. „Vai, maestre, nu se poate, doamna e de la Filarmonică”, repet. „A fost o onoare”, repeta și îngrijitoarea noastră, nu și nu.
Noapte bună!

Citelte și Profesorul Ion Petrescu şi dirijorul Marin Mihalcea, personalităţi mai puţin cunoscute ale judeţului

A doua zi, maestrul Gheorghe Zamfir a fost în formă fizică foarte bună

Și am fugit din cameră, în stația de taxi, spre Topoloveni. Și iar am dat, ca de mii de ori, 50 de lei la taxi, și iar am ajuns la 23.00 acasă… Lucruri (din culise) de care nimeni nu vrea să știe. Publicul are impresia că artiștii sunt niște roboți, că nu sunt oameni, că toți au auz absolut (și nu au), că au memorie fenomenală (și nu au), că au voce de Eurovision (și nu au, dovadă dacă am luat vreun premiu 1).
A doua seară, în formă fizică foarte bună, Gheorghe Zamfir strălucea pe scena Filarmonicii Pitești…

Citește și Pianista piteşteană Luiza Borac, nominalizată la Gala „OpusKlassik”, la Konzerthaus Berlin

Acest articol este despre: filarmonica pitesti,gheorghe zamfir

Distribuie!

Articol scris de Dumitrascu Jean

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump
S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump

Duminică, 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că o autoutilitară cu mai multe persoane care provoacă zgomot circulă pe raza localității Bogați....

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....